Místo tramvají budou zítra po dobu výluky v Záluží jezdit autobusy z Litvínova do Mostu a zpět přes Horní Jiřetín. Ilustrační foto: redakce
Most

Most, Litvínov – Dopravní podnik se připravuje na výluku, která je spojena s zítřejším plánovaným odstřelem letecké pumy v areálu ORLEN Unipetrol. Protože pyrotechnici rozšíří perimetr oblasti, kam se nebude moci vstoupit, bude v pátek v době zásahu uzavřena silnice I/27 mezi Litvínovem a Mostem včetně tramvajových kolejí. 

DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova proto zveřejnil aktuální informace o změnách v dopravě z důvodu chystané deaktivace nevybuchlé pumy v Chemparku v Záluží.

„V době uzavření oblasti kolem Záluží včetně silnice I/27 a tramvajové trati, bude v provozu náhradní autobusová doprava pouze za linku č. 4. Linka č. 1 (případně č. 3) nebude v provozu," informuje dopravní podnik.

Náhradní autobusová doprava bude nasazena na celé trase linky č. 4 z Mostu až do Litvínova a zpět a bude vedena po objízdné trase přes Komořany a Horní Jiřetín.

Z důvodu délky objízdné trasy může docházek ke zpožděním a nepravidelnostem v dopravě. Poslední zastávky na standardní trase tramvajových linek budou Most, Souš a Litvínov, nádraží. Mezi těmito zastávkami pojedou autobusy náhradní dopravy po objízdné trase přes Horní Jiřetín a Komořany.

Následující zastávky nebudou náhradní dopravou obsluhovány:
Most, sídliště ČD
Most, rozcestí Kopisty
Záluží, Důl Julius IV
Záluží, Zdravotní středisko
Záluží, CHEMOPETROL
Záluží, Petrochemie
Záluží, areál Hlubina
Litvínov, Báňské stavby

Autobusy náhradní dopravy za linku č. 4 budou mimořádně zastavovat na zastávkách Horní Jiřetín, pošta a Hamr.

V Mostě budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na standardních tramvajových zastávkách (mimo zastávky Dopravní podnik, Zimní stadion a Souš, kde budou zastavovat na náhradních zastávkách).

V Litvínově budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na tramvajových zastávkách Obchodní dům (oba směry), Technické služby (oba směry), Stadion (směr Citadela) a Citadela.

V Litvínově na nádraží budou autobusy náhradní dopravy zastavovat pro směr k Citadele na nástupišti č. 1 (zastávky linky č. 13 směr Loučná) a pro směr do Mostu na nástupišti č. 3. U ostatních zastávek budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na tradičních místech poblíž tramvajových zastávek.

O konkrétním termínu a času bude DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova informovat na sociálních sítích, jakmile obdrží pokyny od Policie ČR.

Perimetr vyznačuje zakázanou zónu, kam se nebude moci vstupovat ještě 4 hodiny po řízeném odstřelu letecké pumy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru