Nový herní prvek v zahradě Harmonie potěší hlavně děti. Foto: Alena Jílková
Most

Most – V předvečer zahájení tradičního závodního víkendu Czech Truck Prix, dne 29. srpna 2024, se zahrada Domova pro seniory Harmonie v Mostě dočkala slavnostního aktu. Díky spolupráci mezi Nadačním fondem AUTODROM MOST a Městskou správou sociálních služeb v Mostě – příspěvkovou organizací (MSSS), zde byl slavnostně odhalen dětský herní prvek – dřevěné autíčko, které obohatí venkovní prostor domova a přinese radost nejen seniorům, ale i jejich rodinám.

Slavnostního předání se zúčastnili významné osobnosti, včetně ředitele MSSS Luboše Trojny a Josefa Zajíčka, majitele a předsedy představenstva Autodromu Most, který osobně předal symbolické klíče k autíčku vedoucí domova, paní Jitce Vlasákové. Svou přítomností akci ozvláštnil i český automobilový závodník a šampion EuroNASCAR 2 Martin Doubek.

Záměr instalace herního prvku vznikl na popud Luboše Trojny. „Naším cílem bylo vytvořit něco, co přinese radost jak seniorům, tak jejich rodinám, včetně těch nejmenších," uvedl během slavnostního aktu. Realizace tohoto nápadu se podařila také díky akci „Den se seniory Autodromu Most", která se konala 30. září 2023. Během této akce, která zahrnovala soutěže, malování na obličej, skákací hrad a další zábavné aktivity, se podařilo vybrat 30 000 Kč. Tyto prostředky byly využity na výrobu autíčka, které zhotovili studenti Střední školy technické ve Velebudicích.

„Jsme nadšeni, že jsme mohli podpořit tento nádherný projekt, který přinese radost nejen dětem, ale prostřednictvím jejich úsměvů i seniorům," řekl při předání Josef Zajíček. Nadační fond Autodromu Most dlouhodobě podporuje společenský a kulturní život v Mostě a tento projekt je důkazem, že tato podpora bude i nadále pokračovat.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru