Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Měsíce příprav nepřijdou vniveč. Most se své největší slávy vzdát nehodlá, byť je předpověď počasí poněkud mokrá. Oproti zbytku republiky jde však jen o klasický déšť. Město muselo zrušit část doprovodného programu, to hlavní se však konat bude. Vybavte se proto funkčním oblečením. Léto je sice pryč, ovšem Mostecká slavnost před námi. 

„V pátek 13. září neproběhne doprovodný taneční program na 4. stage a ohňostroj. V sobotu 14. září se ruší tradiční průvod, sportzóna u rybníčka a stezka pro děti Střediska volného času. Program na 3. stage bude ukončen ve 23 hodin," upřesňuje mluvčí Mostu Klára Vydrová a dodává, že i přesto nabídne Mostecká slavnost bohaté kulturní menu.
Připravena jsou čtyři pódia, spousty koncertů a našlapaný program. Letos zahrají Chinaski, Tři sestry, Tomáš Klus, Divokej Bill, Ben Cristovao, Wohnout, Dalibor Janda, Yzomandias a Niktendo a další. Nově se těšte i na 4. stage, kde vystoupí místní kapely.
 
„Mosteckou slavnost nelze z důvodu špatného počasí přesunout na jiný termín. Jedná se o největší městskou akci, která svojí přípravou vyžaduje velkou časovou náročnost.," vysvětluje mluvčí s tím, že město má jasně dané smlouvy s interprety a v některých případech jsou kapely nasmlouvány rok až dva dopředu. „Samozřejmě situaci monitorujeme. V případě maximální rychlosti větru 70km/h bude kvůli bezpečnosti zrušena produkce na pódiích. Věříme, že k těmto opatřením nedojde a my si i přes chladné počasí užijeme naší oblíbenou Mosteckou slavnost," uzavírá Klára Vydrová.
 
Aby se návštěvníci slavnosti, která se tradičně koná u Děkanského kostela, pohodlně dostali až na místo, vypravuje DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova posilové autobusy na speciálních bezplatných linkách (psali jsme ZDE) a pro návrat návštěvníků z Litvínova posiluje noční tramvajový spoje č. 40 a doplňuje jej ještě o jeden spoj (psali jsme ZDE).
 
 
ZRUŠEN BUDE TENTO DOPROVODNÝ PROGRAM 
 
pátek 13. září 2024
16:00 – 19:00 doprovodný program TSKH na 4. stage
23:00 ohňostroj
 
sobota 14. září 2024
12:00 slavnostní průvod
13:00 – 18:00 sportzóna u rybníčka
13:00 – 18:00 stezka pro děti Střediska volného času
23:30 VIIITO, AKIRA, PIXIE a NIGHTROFIX na 3. stage
 
Ostatní program zůstává beze změn.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru