Vzala kamarádce platební kartu a šla vybírat z bankomatu. Přes internet také nabízela telefon, kupující se zboží nedočkala
Ilustrační foto
Most

Most - S poctivostí si hlavu zřejmě neláme 22letá žena z Mostu, která měla na návštěvě kamarádku ze sousedního okresu. V noci jí z kabelky odcizila platební kartu a následující den dopoledne s ní spěchala k bankomatu, kde vybrala finanční hotovost ve výši 12 tisíc korun.

Pak kartu vrátila zpátky na původní místo. PIN znala, jelikož s kamarádkou vybírala peníze a kód si asi zapamatovala. Dalšího jednání se měla dopustit tím, že na sociální síti nabídla k prodeji mobil za částku 6 000 korun. Na nabídku reagovala žena z Českých Budějovic, která částku uhradila, ale zboží se nedočkala a marně čeká i na navrácení peněz.

"Žena způsobila celkovou škodu ve výši 18 000 korun. Vyšetřovatel Mostečanku obvinil z přečinu krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu. Ženě hrozí dvouletý trest odnětí svobody," uvedla Ludmila Světláková, mluvčí mostecké policie. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru