Po pátku se počasí krapet po... kazí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - První den meteorologického léta 2017 vskutku letní byl – od rána až do večera nám dělala společnost jasná až skoro jasná obloha podpořená nejvyššími odpoledními teplotami okolo příjemných a s ročním obdobím plně sympatizujících 25 °C. Věru pohledný den, alespoň co se počasí týče, nás čeká také v pátek, poté přijde změna – zcela logicky k horšímu. Důvodem bude příchod vlhčího a chladnějšího vzduchu z Atlantického oceánu.

V pátek 2. června ještě bude pokračovat přímý vliv nepříliš sebevědomé tlakové výše, jejíž střed se bude tak nějak nacházet přímo v českém vzdušném prostoru, byť bude během dne postupně ustupovat. Stejně jako ve čtvrtek lze už od ranních hodin očekávat jasnou, přinejhorším skoro jasnou, oblohu s tím, že do večera se na tomto faktu nic nezmění. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 25 až 27 °C, v 7 hodin teploty kolem 13 až 15 °C.

V sobotu 3. června se ke slovu dostane mdlejší oblast nízkého tlaku vzduchu, a to od západu. V noci, ráno a dopoledne bude pokračovat počasí dnů minulých, jinak řečeno bude jasno až skoro jasno, poté se ale připravte na tvorbu kupovité oblačnosti neboli rození přeháněk a bouřek. Takže máte-li v plánu být v sobotu po obědě někde venku, raději deštníky s sebou. A při bouřce rozhodně nelézt pod strom či na louku. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 26 až 28 °C (vrcholící příliv teplého vzduchu), v 7 hodin teploty kolem 17 až 19 °C.

V neděli 4. června bude Mostecko hostit paní frontu – od nočních až do raně-odpoledních hodin bude obloha oblačná až zatažená, přičemž na 99,999 % zaprší, ať už s blesky a hromy nebo bez. Později, jinými slovy v průběhu odpoledního času, bude oblačnosti od západu ubývat a usmějí se na nás sluneční paprsky. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 20 až 22 °C, v 7 hodin teploty kolem 18 až 20 °C.

Autor: Kamil Sojka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru