Nová Ves v Horách - Staré či neoznačené potraviny, prošlé suroviny, nepořádek. To čekalo na hygieniky při jejich kontrole v restauraci a penzionu Pod lípou v Novo Vsi v Horách. Jedná se o restauraci s výrobou teplých a studených pokrmů.
Při kontrole bylo zjištěno, že v provozovně jsou k výrobě pokrmů použity a podávány potraviny s prošlou lhůtou použitelnosti a potraviny neznámého původu bez jakéhokoli označení či dokladu. Dále byly zjištěny závady při uvádění pokrmů do oběhu, neboť v provozovně byly skladovány a připraveny k výdeji i pokrmy se zjevnými smyslovými změnami, evidentně „staré“. Vzhledem k tomu, že uvedené potraviny a pokrmy smyslově změněné a s prošlou dobou použitelnosti nesplňují požadavky na bezpečnost a sledovatelnost, byla nařízena jejich likvidace.
Dále byly zjištěny závažné závady v dodržování provozní hygieny, neboť povrchy v kuchyni byly značně znečištěné a odkryté nádoby s odpady zaplněné odpadem zjevně nashromážděným za více dní. V důsledku zjištění značně znečištěných povrchů a nadměrného množství shromážděných odpadů v provozovně, bylo nařízeno provést celkovou sanitaci a současně byl kontrolované osobě uložen finanční postih.
O kontrole informovalo v tomto týdnu oddělení hygieny výživy, územní pracoviště Krajské hygienické stanice v Mostě.
Foto