OBRAZEM: V restauraci připravovali lidem jídlo z prošlých surovin
Foto: KHS Ústí nad Labem
Most

Nová Ves v Horách - Staré či neoznačené potraviny, prošlé suroviny, nepořádek. To čekalo na hygieniky při jejich kontrole v restauraci a penzionu Pod lípou v Novo Vsi v Horách.  Jedná se o restauraci s výrobou teplých a studených pokrmů.

Při kontrole bylo zjištěno, že v provozovně jsou k výrobě pokrmů použity a podávány potraviny s prošlou lhůtou použitelnosti a potraviny neznámého původu bez jakéhokoli označení či dokladu. Dále byly zjištěny závady při uvádění pokrmů do oběhu, neboť v provozovně byly skladovány a připraveny k výdeji i pokrmy se zjevnými smyslovými změnami, evidentně „staré“. Vzhledem k tomu, že uvedené potraviny a pokrmy smyslově změněné a s prošlou dobou použitelnosti nesplňují požadavky na bezpečnost a sledovatelnost, byla nařízena jejich likvidace.

Dále byly zjištěny závažné závady v dodržování provozní hygieny, neboť povrchy v kuchyni byly značně znečištěné a odkryté nádoby s odpady zaplněné odpadem zjevně nashromážděným za více dní. V důsledku zjištění značně znečištěných povrchů a nadměrného množství shromážděných odpadů v provozovně, bylo nařízeno provést celkovou sanitaci a současně byl kontrolované osobě uložen finanční postih.

O kontrole informovalo v tomto týdnu oddělení hygieny výživy, územní pracoviště Krajské hygienické stanice v Mostě.

Foto

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru