360° FOTO: Velký sál, knihovna, kvalitní kino. Mostecké Repre se změní
Kulturní dům v Mostě čeká zásadní proměna. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Bude to zásadní investice ve městě Most. Práce přijdou na desítky milionů, spíše nižší stovky. Jenom za projekt dá magistrát 15 milionů. Za to ale vznikne důstojný kulturní stánek v centru druhého největšího města v kraji.

Rekonstrukce Repre začne vyhlášením nadlimitní zakázky na projektovou dokumentaci. Předpokládaná cena zakázky bude 15 milionů korun. Informovalo o tom vedení města při páteční tiskové konferenci.

Primátor Jan Paparega potvrdil zájem na zachování sálu pro pořádání plesů a velkých kulturních akcí, do Repre se má přestěhovat i knihovna. V Repre bude i kino. "Nepůjde o multikino, ale kvalitní kinosál, který nahradí kino v Kosmosu," uvedl Jan Paparega na dotaz našeho serveru. Nepočítá se s tím, že budou zachovány netradiční bazény okolo budovy. Jsou náročné na údržbu a nákladné na provoz.

V souvislosti se zakázkou na projektovou dokumentaci bylo doporučeno jmenovat zvlášť komisi pro otevírání obálek a zvlášť komisi, která bude zajišťovat posouzení kvalifikace, posouzení a hodnocení nabídek. Hodnotícím kritériem budou nabídková cena, zkušenost realizátora a termín plnění. Most bude tuto zakázku hodnotit tedy nejen na základě nejnižší ceny. Termín odevzdání žádostí o účast je 12. července 2017 do 10:00. První jednání komise bude následovat poté a její činností bude otevírání obálek s nabídkami, jednání bude veřejné.

Je pravděpodobné, že v Repre se uskuteční ještě následující plesová sezona, s pracemi se začne až později. Jenom projektování zabere rok.

Co bude s budovou knihovny, která začíná být v nevyhovujícím technickém stavu, je zatím otázkou. Město ji nejspíš nabídne k prodeji.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru