Propršené dny? V nejbližší přítomnosti na sto procent ne
Ilustrační foto: Kamil Sojka
Most

Mostecko - Oblaka, která jste možná v pokročilém věku nedělního dne zaregistrovali nad Krušnými horami, souvisela s frontou, která během nedělního odpoledne a večera úřadovala u našich sousedů. V průběhu noci na pondělí a následně také v dalších několika hodinách se tato fronta bude trochu angažovat i u nás na Mostecku.

Nebude však moc hýřit sebevědomím, mimo jiné proto, že bude mít v patách tlakovou výši, jež se u nás pravděpodobně uvelebí až do konce pracovního týdne. Čili slunečnější počasí bude ještě nějakou tu sekundu pokračovat.

Pondělí 12. června

V první polovině dne, lépe řečeno mezi půlnocí až cca 14. hodinou, počítejte s převahou oblačnosti – obloha bude povětšinou oblačná (ale zároveň proměnlivější) s tím, že nepřekvapí kapky deště. Poté se rychle vyčasí, čímž je myšleno, že se mostecký vzdušný prostor přebarví do modra. Jinak řečeno bude jasno až skoro jasno. Večer se možná objeví trochu mraků vysokého patra, ale protože druhý den ráno budete vstávat do práce či do školy (za předpokladu, že nemáte americký režim), může Vám to být celkem jedno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin teploty kolem 16 až 18 °C.

Úterý 13. června

Nad slanými vodami Atlantického oceánu situovanými mezi Spojeným královstvím a Francií se uvelebí střed dříve nakousnuté oblasti vysokého tlaku vzduchu, přičemž její přední (východní) okraj již začne olizovat Mostecko. Máte-li tedy náhodou v oblibě deštivé počasí, budete muset vyrazit za hranice Mostecka, konkrétně třeba do Litvy. Nechme ale Litvu Litvou – úterní den nabídne po celou dobu své existence jasno až skoro jasno, srážky tím pádem logicky žádné. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin teploty kolem 15 až 17 °C.

Středa 14. června

Plný vliv oné anticyklóny – od rána až do večera slunečno, slovy meteorologa skoro jasno až polojasno. Srážkové úhrny budou stejné jako o den dříve, tudíž nulové neboli žádné. Zkrátka nás čeká další poměrně dosti sympatický den, alespoň co se počasí týče. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin teploty kolem 14 až 16 °C.

Čtvrtek 15. června

Taktéž v polovině úvodní třetiny meteorologického léta to vypadá na pěkný slunný den – v noci, ráno, dopoledne, odpoledne a asi i večer jasno až polojasno, beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty se pravděpodobně budou pohybovat okolo vyletněných 25 až 27 °C, v 7 hodin zřejmě teploty kolem 12 až 14 °C.

Tož docela dobré, ne?

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru