S létem rostou problémy, pracovníci věnující se mapování budou teď dohlížet na pořádek u problémových domů
Pracovníci věnující se mapování budou dohlížet nad dodržováním veřejného pořádku v problémových lokalitách. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Protože se dá předpokládat, že v době letních měsíců se především v problémových lokalitách ve městě zvýší narušování veřejného pořádku, přesouvají pracovníci zajišťující takzvané mapování svou hlavní činnost přímo do uvedených míst. Budou dohlížet nad dodržováním veřejného pořádku. Informovaly o tom městské Mostecké listy.

Sociální pracovníky, preventisty a strážníky je nyní možné potkat v okolí domů, vchodů, a to především v oblasti Stovek. Občané se na ně mohou přímo obracet i se svými podněty týkajícími se narušování veřejného pořádku.

Mapování začalo v srpnu loňského roku. Skupina, kterou tvoří strážník městské policie, policista, pracovník odboru sociálních věcí mosteckého magistrátu a pracovník stavebního bytového družstva Krušnohor, obcházela jednotlivé byty v oblasti Stovek a pokládala obyvatelům otázky týkající se bydlení.

Díky mapování bylo již několik bytů vystěhováno a majitelé začali jednotlivé nájemníky přihlašovat. Druhé kolo mapování, do něhož se zapojil i úřad práce, bylo spuštěno v únoru letošního roku a zaměřilo se na konkrétní vytipované domácnosti, u nichž byly hlášeny problémy. Město také oslovilo finanční úřad, aby mu pomohl odhalit nepoctivé pronajímatele bytů.

(sed)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru