Odsouzení z Bělušic natírají kilometrový plot okolo mosteckého Benediktu
Foto: Vězeňská služba ČR / Věznice Bělušice
Most

Bělušice, Most - V rámci spolupráce s Magistrátem města Most se odsouzení z Věznice Bělušice podílejí na zvelebení rekreačního střediska Benedikt Most. Natírají více než jeden kilometr dlouhý plot kolem areálu.

Odsouzení na Benediktu během víkendů natírají plot, který se nachází kolem celého areálu v délce cca 1,2 km. Tento projekt není jediným, na kterém odsouzení pracují bez nároku na finanční odměnu.

Nadále pokračuje spolupráce s muzeem Most, zámkem Jezeří, obcemi Světec, Kozly a Kaňkov, kde vězni provádí zahradnické a pomocné úklidové práce. Cílem těchto akcí je zařazení odsouzených do pracovních aktivit mimo věznici a osvojení si vhodných pracovních návyků, které mohou následně využit k pracovnímu zařazení během výkonu trestu a následně i po něm.

Věznice Bělušice má v současné době již 54,5 % zaměstnanost, která vede k naplňování Koncepce vězeňství do roku 2025, kdy zaměstnanost je jednou z klíčových kapitol. Pracovní zařazení přispívá k resocializaci odsouzených, k jejich začlenění do společnosti a skutečnosti, že své závazky (např. náklady výkonu trestu, exekuce, výživné) mohou splácet již během výkonu trestu odnětí svobody.

(DVr)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru