Strážníci vyjeli k autodromu, ve svátek zakazuje hluk městská vyhláška
Obyvatelé v sousedství autodromu vyjadřují svůj nesouhlas i cedulemi u silnice přímo naproti vjezdu do autodromu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Strážníci mostecké městské policie byli ve čtvrtek dopoledne k vidění u hlavního vjezdu do areálu autodromu. Ve stejnou chvíli byl slyšet z autodromu hluk závodních strojů. Ve státní svátek to zakazuje městská vyhláška mimo akce, na které mohou dát politici výjimku.

Autodrom považuje vyhlášku za protiprávní a už před začátkem sezony slíbil svým partnerům, že dostojí všem závazkům.

Naposledy přišel autodrom na přetřes v městské radě 27. června. Radní schválili společnosti Zdravotní ústav v Ústí nad Labem výpůjčku monitorovací stanice hluku včetně příslušenství za účelem provádění měření hluku v okolí areálu autodromu v Mostě, a to od 28. června 2017 na dobu neurčitou.

Cílem regulace vyhlášky je zachování přijatelných životních podmínek tak, aby nedocházelo k narušování a snižování pohody bydlení a životní úrovně občanů města Mostu, část Souš, a aby mohli obyvatelé této městské části obvyklým způsobem života využívat svůj majetek a nerušeně trávit svůj volný čas.

Celou protihlukovou vyhlášku najdete zde.

Psali jsme

{article 27281}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 25552}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 20985}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 20565}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru