Jaké nás čeká počasí: Tropy a slunce? Tak na to zapomeňte (zatím)
Ilustrační foto
Most

 Mostecko -  Heleďte, až zase budete smutně hledět z okna na tu „zakaboněnou“ oblohu s tím, že teploměr bude hlásat nějakých 18 až 20 °C, nebuďte naštvaní na počasí, že není schopné nebe zbarvit do modra a že nedokáže rtuť teploměru vyhnat někam mezi 28 až 30 °C, načež by uspokojilo Vaše tužby po letních radovánkách u vody.

Naopak mu poděkujte za to, že Vám dává možnost se vzdáleně ocitnout v roli lidově řečeno nechutně zazobaných šejků. Nerozumíte? Tož je to jednoduché – když při oblačné až zatažené obloze (a případně i nějaké té dešťové kapce) obohacené o nanejvýš 20 °C zavítáte na venkovní koupaliště, nejlépe na to, které leží dále od (velko)městského ruchu, je veliká pravděpodobnost, že budete mít celý nebo alespoň většinu areálu pro sebe. Zkrátka jako žádní chuďasové. Aneb na (skoro) každém počasí lze nalézt krásu.

Každopádně pokud netrpělivě čekáte na další čtyřiadvacetihodinové azuro a k tomu alespoň 25 °C, přinejlepším však 30 °C, abyste se mimo jiné mohli pořádně vystavovat na slunci, máte tak trochu smůlu. V nejbližších dnech totiž bude mostecký sektor pozemské troposféry přát všem, kteří si libují v chladnějších podmínkách. Tak jedině někam k moři, třeba do Rumunska.

Pátek 14. 7. 2017 odstartuje pásem vysoké oblačnosti – ráno a také asi v úvodu dopoledne bude nad mosteckými hlavami k vidění takový ten průhledný závoj. Poté se na nějakou dobu, plus mínus 3 až 5 hodin, vyčasí, jinak řečeno bude jasno až skoro jasno, avšak v odpoledním čase se oblaka opět přiženou, tentokrát už ta nevysoká neboli vodonosná – po pátečním obědě, lépe řečeno někdy mezi 13:00 až 23:59:59, rozhodně nepřekvapí přeháňka, teoreticky slabá bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 20 °C, v 7 hodin kolem 11 až 13 °C.

V sobotu 15. 7. 2017 bude pokračovat příliv méně teplého a vlhčího vzduchu z Atlantického oceánu, jmenovitě po předním okraji vybíhající azorské tlakové výše, ani prvních 50 % víkendu tím pádem ani omylem nenabídne nekonečně modrou oblohu. Ve skutečnosti bude převážně oblačno – v úvodní polovině dne, v té druhé zpočátku také, nicméně jak bude odpoledne stárnout, bude oblačnosti postupně ubývat. Nijak deštivo nebude, maximálně nesebevědomá přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty okolo osvěžujících 17 až 19 °C, v 7 hodin kolem (ne)příjemných 11 až 13 °C.

Taktéž v neděli 16. 7. 2017 nás dokonale slunný den rozhodně nečeká, již od rána bude mostecký vzdušný prostor hostit nemálo oblaků, přičemž pravda, že během odpoledne by se situace mohla kapánek zlepšit. To znamená, že i nějakého toho slunečního paprsku se možná dočkáme. Tak jako tak, na párty u bazénu to asi nebude. Deštníky klidně nechte doma, srážkové úhrny se jeví být nulové. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 22 °C, v 7 hodin kolem 12 až 14 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru