Jak tedy: Bude vedro, nebo ne?
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Těšíte se, až se k nám vrátí opět pořádné léto, které nám dovolí válení u bazénů? Jaké počasí nás čeká v nejbližších dnech?

V pondělí 17. 7. 2017 se v hlavní roli představí pro někoho sympatické přední partie oblasti vysokého tlaku vzduchu se středem nad Britskými ostrovy, která k nám po své východní nebolí přední straně bude se vší láskou (tj. nenásilně, pozvolna) posílat vlažnější a vlhčí vzduch od severozápadu čili ze Severního moře, v důsledku čehož se dočkáme dalšího teplotně mírnějšího dne. Konkrétně počítejte s nejvyššími odpoledními teplotami okolo 23 až 25 °C. Co se oblohy týče, tak ta bude prakticky po celý den převážně bílošedá s tím, že od rána až do večera budou hrozit přeháňky.

V úterý 18. 7. 2017 bude pokračovat vliv výše zmíněné tlakové výše, protože se ale posune více k východu, lze očekávat, že trochu ubude oblačnosti – úterní den se jeví být v průměru polojasný, hlavně ve své první polovině možná až oblačný, v té druhé naopak až skoro jasný. Slzy matička troposféra již tentokrát ronit nebude, jinými slovy je před námi nulová srážková činnost. Na silnicích ale buďte vždy v plném pozoru, přeci jen se může stát, že cestou potkáte nějakého pořádného trumberu, jenž může způsobit nemalou srážkovou aktivitu. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin kolem 12 až 14 °C.

Ve středu 19. 7. 2017 na Mostecko nakoukne vánek Uriášek – teploty půjdou nahoru. Nicméně pokud čekáte, že se Uriáš pořádně vyřádí a luskáním prstů vyžene teplotu vzduchu do takových výšek, že zpraží i Petronela, bohužel. Důvodem je to, že ten příliv teplejšího vzduchu od jihovýchodu po zadní straně slábnoucího pole vyššího tlaku vzduchu bude slabší intenzity. Přesto to na koupání bude, teď už také pro neotužilce, nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 26 až 28 °C. V 7 hodin kolem 15 až 17 °C. Slunce by rozhodně přišlo vhod, bude přát všem milovníkům opalování? Vypadá to, že ano – pravděpodobně nad svými hlavami mnoho oblaků nenajdete.

Ve čtvrtek 20. 7. 2017 nejspíše dojde na frontu Kaziopalovačku, příčinou by měla být poměrně prostorná cyklóna, jejiž střed by se měl nacházet někde u severu Britských ostrovů. Čtvrteční den je prozatím daleko, avšak pokud se naplní nedělní prognózy, bude zpočátku dne slunečno, jmenovitě skoro jasno až polojasno, přičemž v dopoledních/odpoledních hodinách se postupně zatáhne a na 99,999 % sprchne s tím, že bouřka rozhodně nepřekvapí. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 28 až 30 °C, v 7 hodin kolem 16 až 18 °C.

Závěrečný dodatek: Vyhlížíte-li alespoň pětidenní epizodu charakteristickou dokonale vymetenou oblohou obohacenou o nejvyšší denní teploty mezi 25 až 30 °C, budete si muset počkat. Momentálně je jisté pouze to, že jsme vstoupili do druhé poloviny meteorologického léta 2017. Ta uteče stejně tak rychle jako ta první, takže podzim je tu cobydup. 

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru