Most - Láká vás představa, že si skočíte do vod mosteckého jezera, které má nyní patřit mezi nejčistší vody v Česku s průhledností až osm metrů? Nebo vás tato představa z nejrůznějších důvodů děsí? Ať tak, či onak, koupání zde nebude ještě minimálně dva, spíš ale tři roky možné.

Podle posledních předpokladů lidé začnou využívat jezero Most k rekreaci v roce 2019. V té době už by měly být ukončeny tři stavby, které jsou pro budoucí využívání jezera zásadní. První z nich, výstavba silnice kolem jezera, je právě v plném proudu. Po ní budou následovat další dvě – výstavba komunikací a inženýrských sítí a vybudování oddychové pobřežní zóny.

Důvod první

Výstavba silnice kolem jezera je technicky i organizačně složitou stavbou, při níž se používá těžká mechanizace. Ta a další dvě stavby jsou důvodem, proč podnik Palivový kombinát, který je správcem území, až do ukončení staveb jezero pro návštěvníky uzavřel.

Důvod druhý

K jezeru je třeba přivést inženýrské sítě, tedy elektřinu ve vysokém i nízkém napětí, plyn, vodovod, datové sítě a vybudovat kanalizaci. Týká se to jižní části okolí jezera, kde budou také vybudovány další komunikace. Tato stavba by měla být zahájena v letošním roce, do konce roku 2018 se pak předpokládá její ukončení.

Důvod třetí

Nejatraktivnější stavba z pohledu budoucích uživatelů je bezesporu poslední ze tří zásadních staveb. A tou je projekt na výstavbu oddychové pobřežní zóny. U jezera budou vybudovány oblázkovo-písčité pláže, plovoucí vstupy do vody, mola pro relaxaci i distanční plavání, sypané molo pro konání kulturních akcí, ale také zázemí pro vodní záchrannou službu a městskou policii.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru