Neradi vedro? Víkend budete mít rádi
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Páteční den s přídomkem 11. 8. 2017 rozhodně nijak extra slunný nebude, i vysokými „Celsiovkami“ nepolíben zůstane, takže na své plavky klidně nechte dále padat prachové částice, proti kterým je i ten nejschopnější počítač zcela bezradný.

Poslední den pracovního týdne se na Mostecku bude, chtě nechtě, prezentovat převážně oblačnou až zataženou oblohou, která takřka dozajista zplodí také nějakou tu slzu, a to zejména někdy mezi ránem až odpolednem, přičemž večer už na 99 % pršet nebude. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo skromnějších 18 až 20 °C, ráno hodnoty kolem 16 až 19 °C.

Sobota 12. 8. 2017 nabídne severozápadní příliv méně prohřátého a vlhčího oceánského vzduchu, jmenovitě se k nám dostane vzduch mající kořeny kdesi pod Islandem. Pokud jste se tedy těšili, že sobotní den strávíte někde u vody, asi máte tak trochu smůlu, pakliže nejste otužilí. Pokud jste, hurá k vodě. Vlhkost obsažená v sobotním atlantickém větru bude podporovat tvorbu oblaků, ani prvních 50 % víkendu proto na sluneční paprsky přespříliš bohatých nebude – povětšinou čekejte polojasno až oblačno. K večeru a večer by se nicméně mraky měly rozpouštět, nějaká ta hvězda, ať už padající či stacionární, by nás tak pozdravit mohla. Jedno je jisté – pohled na Bruce Willise půlícího obří asteroid se nám už nenaskytne. Srážky se nejspíše angažovat nebudou, na 75 % nespadne ani kapka, na 25 % k nám zavítá decentní přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo létem neposkvrněných 17 až 19 °C, ráno hodnoty kolem 13 až 16 °C.

Konec týdne, jinak řečeno neděle 13. 8. 2017, bude mít lepší náladu, což znamená, že se dočkáme slunce – do mosteckého vzdušného prostoru zaparkuje oblast vyššího tlaku vzduchu, která nebude podporovat vzduch v tom, aby kondenzoval a tedy se měnil v oblačnost. Přesněji řečeno lze od rána až do večera očekávat polojasno, ráno a dopoledne ještě možná až oblačno, v pokročilejším věku odpoledne a večer zase naopak jasno až skoro jasno. Srážková činnost? Nejspíše nulová. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 23 °C, ráno hodnoty kolem 13 až 16 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru