AKTUÁLNĚ: Požár na skládce Celio uhašen! Můžete znovu větrat
Skládka Celio na Mostecku. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Lidem zaregistrovaným do informačního kanálu města Mostu a Litvínova přišla ve středu po osmé večerní krátká, ale důležitá a ulevující SMS: Požár na Celiu je uhašený.

Město Most ve 20.12 hodin oznámilo v textové zprávě: "Požár na skládce Celio je uhašen." Litvínov sdělení potvrzuje o pár minut později: "Požár skládky Celio definitivně uhašen. Odvolává se nutnost omezeného větrání."

Mohutný požár zachvátil skládku komunálního odpadu v pondělí večer. Zasahovalo tam několik desítek jednotek hasičů. V úterý ráno dostali hasiči oheň pod kontrolu, dohašovací práce ale pokračovaly po mnoho dalších hodin. Místo bylo proléváno vodou a zasypáváno zeminou, což se ukázalo jako účinný způsob. Stejným způsobem se pokračovalo i ve středu během dne.

Nyní není jasné, jak velké množství odpadu shořelo ani kolik škodlivin do ovzduší uniklo. Oficiální měření neprokázala zamoření vzduchu, proti čemuž lidé zvláště na Facebooku hromadně protestují - poukazují na bolesti hlavy, nevolnost, ukazují fotky uhynulých rostlin. Zápach se šířil po celém okrese, po Chomutovsku, i za hranicemi.

Psali jsme

{article 37280}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 37952}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru