Jak bude v nejbližších dnech? Nad Mosteckem se budou honit mraky
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 11. září bude vzdušný prostor severního Skotska hostit střed poměrně dost prostorné oblasti nízkého tlaku vzduchu. Byť je Skotsko od Mostecka ptačí (tj. vzdušnou) čarou vzdáleno plus mínus 1 300 km, i našemu nadzemskému teritoriu bude vládnout zmiňovaná tlaková níže. To jen tak pro zajímavost, nyní pojďme k tomu nejdůležitějšímu – jaké bude mít počasí náladu.

První den nového pracovního týdne nabídne sluneční paprsky, a to zejména ráno, dopoledne a zpočátku také odpoledne. Později se, bohužel, k moci dostanou oblaka, takže dokonale slunný den na programu není. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 18 až 20 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 10 až 13 °C.

Taktéž v úterý 12. září budou obyvatelé Mostecka terčem slunečních paprsků, v noci, ráno a dopoledne to vypadá na jasnou až skoro jasnou oblohu, následně během odpoledne a večera převážně polojasno, přechodně až oblačno. Prostě a jednoduše se trochu budou honit mraky. Slzy nicméně ronit nebudou, plánujete-li tím pádem nějaký lokální výlet, bude Vám docela přáno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 18 až 20 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 9 až 12 °C.

Ve středu 13. září, skoro v polovině úvodní třetiny letošního meteorologického podzimu, do Severního moře zavítá srdce další oblasti nízkého tlaku vzduchu. Bude k nám od západu nahánět vzduch z Atlantického oceánu, který je vždy vlhký, čili se nad námi bude formovat oblačnost. Celodenní azuro tedy rozhodně ne. V noci a ráno zdá se bude jasno až skoro jasno, následně počítejte od západu s přibýváním bílošedého odstínu na polojasno až oblačno, dočasně možná až zataženo, protože ale proudění vzduchu bude svižnější, souvislá deka (tj. zcela zatažené nebe) nehrozí. Srážková činnost nulová nebo zanedbatelná, v Krušných horách budou, jako obvykle, podmínky pro návštěvu decentní přeháňky lepší. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 8 až 11 °C.

Ve čtvrtek 14. září by mělo být vlhčeji – prozatím se jeví, že ráno a dopoledne bude slabě pršet, po obědě by srážková činnost měla postupně usínat. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 13 až 15 °C, v 7 hodin hodnoty asi kolem 10 až 13 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru