Most - Již od roku 2016 funguje v České republice projekt pracovních stáží s názvem Cesta pro mladé, který je zaměřen na studenty posledních ročníků středních a vysokých škol. Cílem projektu je spojovat firmy a studenty již v době studia a podpořit tak možný budoucí pracovní vztah. Absolvent stáže může získat cenné zkušenosti a na závěr obdrží certifikát o absolvování praxe.

Stáž nabízí praxi v reálném firemním prostředí a po celou dobu je stážistovi k dispozici poradenství na míru od zkušeného lektora. Na stáž je možné se přihlásit v případě, že je uchazeč v posledním ročníku střední nebo vysoké školy anebo je studentem jednoletého denního studia jazykové školy. Aktuální nabídku stáží je možné nalézt na webu www.cestapromlade.cz, kde se může každý zájemce do projektu přihlásit.

V souvislosti s tímto projektem proběhla v budově Vysoké školy finanční a správní v Mostě přednáška pro studenty středních a vysokých škol. Tématem přednášky byl jak projekt Cesta pro mladé, tak i program Erasmus, který je zaměřen na studijní pobyty v zahraničí a podporuje ho Evropská unie. Návštěvníci přednášky se mohli dozvědět, jaké mají možnosti při studiu v zahraničí a jak se přihlásit na stáž do vybrané firmy.

Přednáška byla pořádána informačním centrem Europe Direct Most (facebookový profil zde), které za uplynulý rok uspořádalo více než 40 akcí pro veřejnost, jako jsou přednášky, besedy či jazykové kurzy pro veřejnost. Aktuálně je možné si ve vestibulu centra prohlédnout vánoční výzdobu, kterou vytvořili žáci z 11. základní školy v Mostě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru