Okolním obcím budou obrničtí dobrovolní hasiči pomáhat i nadále
Obrničtí hasiči. Foto: Obec Obrnice
Most

Obrnice - Obrnice pomohou okolním obcím při zajišťování požární ochrany také v příštím roce. Obec uzavřela smlouvy o spolupráci se třemi okolními obcemi před šesti lety. Zatímco smlouva s Lužicemi je platná do konce volebního období zastupitelů, tedy do podzimu 2018, s obcemi Patokryje a Korozluky se uzavírají dodatky ke smlouvě vždy na kalendářní rok.

Obrničtí zastupitelé proto schválili znění nového dodatku pro dvanáctiměsíční období, totéž čeká i zastupitele Patokryjí a Korozluk. Lužice, pod jejichž správu spadají i sousední Svinčice, a Patokryje přispívají Ornicím každým rokem za zásah hasičů v případě nutnosti částkou 30 tisíc korun. Výše platby Korozluk je odvozena od počtu obyvatel. Nový dodatek počítá opět se sedmdesáti korunami za každého občana Korozluk, celkem jde tedy o částku 14 210 korun. “Je to výpočet podle současného počtu obyvatel. Rozhodující bude skutečný stav k 1. lednu 2018,” vysvětlil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Příspěvky obcí za pomoc při likvidaci případných požárů či následků nehod a přírodních katastrof slouží podle starosty místnímu dobrovolnému sboru hasičů. "Peníze využíváme na provoz, vybavení a financování sportovních či společenských akcí naší jednotky,“ vyjmenoval.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru