Celníci překazili nelegální transport léků. Zřejmě se z nich měl vyrobit pervitin
Muž měl tři kila tablet v balíčkách, které byly omotané lepicí páskou. Zdroj: Celní správa
Most

Ústecký kraj - Kurýra s třemi kilogramy léčivých tablet zneužívaných k výrobě drog odhalili v tomto týdnu ústečtí celníci. Chytilo ho v mezinárodním vlaku, který směřoval do Hamburku.

Celníci vlak procházeli se psem vycvičeným k vyhledávání omamných a psychotropních látek. Ten označil ve voze 30letého cestujícího, který svíral mezi nohama černý batoh. Celníci v zavazadle objevili igelitovou tašku a v ní podezřelé tři balíčky omotané lepicí páskou. „Balíčky, každý o hmotnosti 1 000 gramů, ukrývaly vyloupané tablety bílé barvy. Provedený test reagoval na přítomnost metamfetaminu,“ sdělil k případu mluvčí celníků Jiří Nejedlý.
U třicetiletého Ústečana byla zároveň provedena bezpečnostní prohlídka, při níž celníci nalezli v kapse jeho bundy elektrický paralyzér ve tvaru svítilny a malé množství látky rostlinného původu. „Muž doznal, že se jedná o marihuanu pro vlastní potřebu,“ doplnil mluvčí.

Hlídka celníků o záchytu tablet informovala státní policisty, kteří si muže ve stanici Ústí nad Labem převzali. Ústečan nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let.

0802celnicitablety1

U muže našli celníci také paralyzér a marihuanu.   Zdroj: Celní správa

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru