REKLAMA
Po patnácti letech odvolali ředitele knihovny, nespolupracoval. Moje mise byla úspěšná, říká
Knihovna v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Mostečtí radní odvolali k dnešnímu dni (9. února) ředitele Městské knihovny Most Tomáše Ondráška. V knihovně působil patnáct let.

Podle vedení města zanedbával ředitel věci, které souvisely s provozem knihovny. Chyběly například revize hromosvodů, magistrát hovoří i o zanedbané požární prevenci. „Pan ředitel nekomunikoval a nespolupracoval. Nedodržoval zřizovací listinu,“ vysvětluje primátor Jan Paparega.

„Myslím, že moje mise byla úspěšná. Z knihovny se po 15 letech stalo multifunkční vzdělávací a zábavné centrum, chodí sem plno lidí, mladých i starších. Kdo přišel do knihovny jednou, přicházel i opakovaně,“ říká Tomáš Ondrášek. Knihovna pořádá koncerty, výstavy, diskuze, chová včely a papoušky.

Náměstkyně primátora Markéta Stará uvedla, že i přes vedlejší aktivity knihovny se měl ředitel věnovat více její hlavní náplni. Nešla podle jejích slov s dobou. Chybí některé moderní technologie. „Nebo třeba takové autorské čtení. Přitom vím, že je úspěšné a lidé za ním jezdí do jiných knihoven,“ uvádí konkrétní příklad.

Podle zřizovatele také ředitel nejspíš bojkotoval budoucí stěhování knihovny do Repre. To je nutné kvůli jejímu technickému stavu a zároveň nutnosti opravovat kulturní dům.

„Neodcházím rád, ale trpkost necítím. Hodně lidem jsme udělali radost, přestože budova knihovny je v dezolátním stavu, fouká do ní, prší, je tu 40 let opotřebený nábytek, v zimě ukrutná zima, v létě ukrutné vedro,“ připomíná Tomáš Ondrášek, který jeho slovy odchází s pocitem užitečné a slušně vykonané práce.

Rada města už schválila vyhlášení výběrového řízení na pozici nového ředitele, do jeho výběru byl řízením instituce pověřen Petr Král.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru