Strážníci čistili od stříkaček místa, kde budou v rámci celostátní akce uklízet dobrovolníci
Foto: Městská policie Most
Most

Most - Dne 6. dubna, den před hlavním úklidovým dnem celostátní kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko, vyrazilo do terénu 5 skupin strážníků a asistentů prevence kriminality, aby prohledali vybrané lokality.

„Lokality jsme vytipovali po konzultaci s místními organizátory. Prohledávali jsme park u Oblastního muzea, Benedikt, Hněvín a Ressl. Organizátoři chodí do stejných lokalit každý rok, tak už nám i uměli doporučit, na která zákoutí se máme zaměřit. Problémová místa, kde se zdržují narkomané, znají i strážníci,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Strážníci i asistenti prevence kriminality jsou vybaveni ochrannými prostředky, jako jsou boxy na infekční materiál, dlouhé pinzety, ochranné rukavice a desinfekční gely a injekční stříkačky vyhledávají a likvidují v rámci běžné činnosti.

0604strikacky1

Foto: Městská policie Most

Do celostátní kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko se městská policie v Mostě zapojila po zkušenostech z předešlých ročníků, kdy dobrovolníci volali strážníky k nálezům injekčních stříkaček. Tímto speciálně cíleným opatřením chce městská policie předejít možnému nebezpečí, jemuž mohou být dobrovolníci, a zejména děti vystaveny při úklidu méně frekventovaných míst.

„Našli jsme během této akce devatenáct injekčních stříkaček. Oproti některým jiným kritickým místům, kde stříkačky sbíráme pravidelně, se dá říci, že jsou tyto lokality bezpečné. Například na Benediktu jsme nenašli ani jednu,“ popisuje František Kyncl, zástupce ředitele městské policie, který akci organizoval a zároveň byl se strážníky a asistenty přímo v terénu. „Chtěl bych ještě vyzdvihnout práci Technických služeb města Mostu. Byl jsem osobně na Benediktu a v parku u muzea a lokality jsou čisté, upravené, opravdu to stojí za pochvalu,“ doplnil Kyncl.

0604strikacky2

Foto: Městská policie Most

V případě nálezu injekční stříkačky nejen při zítřejším úklidu, ale kdykoliv, by měl nálezce dodržovat následující postup: V žádném případě by neměl na stříkačku sahat. Ihned by měl zavolat na linku 156 a oznámit místo nálezu. Pokud to bude možné, měl by vyčkat na místě do příjezdu strážníků a nález jim ukázat. Strážníci nebo asistenti prevence kriminality infekční materiál bezpečně zlikvidují.

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek a zapojit místní lidi do spolupráce na rozvoji sdíleného prostoru a uvědomení si jeho hodnot, péče o kvalitu životního prostředí, veřejného prostoru a také o kvalitu života občanů města.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru