V Mostě se opět objevují podomní prodejci. Tentokrát zkoušejí oklamat novými fintami
Ilustrační foto
Most

Most - V Mostě se opět vyrojili podomní prodejci nabízející změnu dodavatele elektřiny, nebo plynu. Nehlásí se však jako pracovníci nabízející produkt, nebo službu, ale jako kontroloři, či dokonce pracovníci elektráren, kteří mají za úkol zkontrolovat nové sazby z důvodu výběrového řízení.

Buďte velice opatrní, pracovníci elektráren, ani vašich stávajících dodavatelů opravdu neobcházejí byty z důvodu kontrolování vašich tarifních sazeb. Pokud se jedná o nějakou celoplošnou změnu, či nabídku od vašeho stávajícího dodavatele, informace vám většinou poskytne poštou, e-mailem, nebo společně s vyúčtováním.

Taková změna dodavatele vás totiž může vyjít pěkně draho. Nejmenovaná energetická společnost například k nové smlouvě nabízí balení žárovek jako dárek. Ale pozor! Když se rozhodnete smlouvu zrušit, musíte žárovky vrátit, a to neporušené a v původním obalu. Jinak vám hrozí smluvní pokuta. To velice znepříjemňuje výpoveď smlouvy.

Pokud se však opravdu rozhodnete změnit dodavatele, měli byste se na tuto změnu pořádně připravit a ideálně si ji vyřídit osobně na pobočce, nebo telefonicky (ani to už dnes není problém). Podomní prodejce je vyškolen tak, aby vám za každou cenu prodal svůj produkt a splnil svůj denní cíl. Málokterý o tom opravdu něco ví, většina bohužel jen opakuje naučené věty a většinou se vydává za pracovníka jiné společnosti, nebo dokonce i kontrolora. Někteří se ani nestydí říci, že jsou z Energetického regulačního úřadu. Většinou zmiňují, že nic nenabízejí, ani neprodávají. Tím se však snaží pouze zmást a oklamat potencionálního zákazníka.

Tak či onak, podomní prodej je v Mostě, stejně jako v několika dalších městech v České republice, zakázán. Rada města rozhodla o vyhlášce už 12. dubna 2013. I po pěti letech to ale stále nové tváře zkoušejí novými fintami. Naše redakce radí při jakémkoliv kontaktu s prodejci okamžitě volat městskou policii. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru