V Mostě schází velký památník horníkům. Most uvažuje o jeho vybudování
Jedno ze zvažovaných místo pro památník je u mosteckého divadla. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most uvažuje o vybudování památníku horníkům, který v Mostě dosud schází. Věnován by měl být horníkům a hornictví obecně a obsahovat by měl i pietní složku pojící se k důlním neštěstím v regionu.

Monumentální dílo, které by mělo splňovat požadavky moderního umění a nemělo by být tedy příliš realistické a popisné, by mělo být zasezeno do centra města. Pro jeho budoucí umístění byla vytipována čtyři místa v centru, dvě nedaleko Repre a dvě poblíž divadla.

Podle předpokladu by architektonicko-výtvarná soutěž o návrh pomníku mohla být vyhlášena koncem letošního roku a odhalení by se mohlo uskutečnit v roce 2021, kdy uplyne 40 let od důlního neštěstí v dole Pluto a kdy se v Mostě bude v rámci Mostecké slavnosti konat celorepublikové setkání hornických města a obcí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru