Čeho se letos nedočkáme: Nebude 3D bludiště na Šibeníku ani nový skatepark u Koldomu
Zdroj: město Most a SPORTaS
Most

Mostecko – Proti předpokladům se v nejbližší době budeme muset na Mostecku obejít bez nových atrakcí pro turisty i sportovce.

V Mostě bude znovu vyhlášena veřejná zakázka na výstavbu 3D bludiště s vyhlídkovou věží a dětským hřištěm, které bude postaveno na Šibeníku. Předpokládaná celková hodnota této zakázky činí zhruba 26,8 milionu Kč bez DPH. Kvůli tomu se nedá již předpokládat otevření během letošního roku.

V Litvínově zase měli v plánu ještě letos otevřít nový skatepark u sportovní haly u Koldomu za deset milionů. Měl nahradit staré zanedbané kurty. „I přes veškeré úsilí se však nepodařilo zajistit dodavatele pro výstavbu skateparku. Do výběrového řízení se přihlásil pouze jeden uchazeč, který nesplnil podmínky zadávací dokumentace a musel být tedy vyloučen. Vzhledem k této skutečnosti bylo výběrové řízení na výstavbu skateparku zrušeno,“ vysvětluje jednatel společnosti SPORTaS Miroslav Otcovský.

Pokud by podle jeho slov bylo vypsáno další výběrové řízení, nelze již dodržet požadovaný termín výstavby v roce 2018, neboť vzhledem ke stavebnímu boomu v České republice jsou stavební firmy plně vytíženy. Nastalou situaci řeší vedení společnosti SPORTaS s vedením města Litvínova, dohoda o dalším postupu zatím nebyla přijata. „Přesto pevně věřím, že k výstavbě skateparku dojde v co nejbližší době,“ dodává Miroslav Otcovský.

O plánech obou měst jsme psali zde:

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru