V neděli bylo odehráno další kolo Mostecké ligy malé kopané. Gamblers jsou zatím stále neporaženi
Foto: MLMK
Most

Most - Druhou červnovou neděli byla v ubíjejícím dusnu odehrána čtyři utkání dalšího kola Mostecké ligy malé kopané. A jakého programu bylo hřiště 11. ZŠ Most svědkem?

V prvním z nedělních zápasů se proti sobě postavili dva letošní nováčci a to týmy Avengers Most a Švejk. Zatímco v prvním letošním vzájemném střetu těchto týmů odcházeli spokojenější hráči Avengers, tentokrát pro sebe výhru získal poměrně přesvědčivě Švejk. Byť jeho konečná výhra 8:4 vypadá jednoznačně, průběh utkání zdaleka tak jednoznačný nebyl. Vždyť ještě v půli Švejk tahal za kratší konec provazu, když prohrával 2:3. Ke konci utkání se ale naplno projevilo vyčerpávající vedro a Avengers s jediným hráčem na střídání fyzicky zcela odpadli. Hned pět gólů vítězů zařídil Zdeněk Kušnír (3+2). Bodově ho pak doplňovali Zdeněk Tureček (3+0) či Jindřich Bula (1+2). Za poražené přesně pálili dvakrát Jakub Zaspal (2+0) a po jednom zásahu Ondřej Berki a David Skrčený (oba 1+0).

Následovalo střetnutí mezi proOFFICE a Katalánci Most. Ti šli do utkání jako favorité a i přes úvodní neschopnost skórovat nakonec tuto svou roli potvrdili. Po přesvědčivém výkonu si dokráčeli pro výhru 10:2, když celou řadu jejich šancí ještě zlikvidoval dobře chytající gólman proOFFICE, Milan Říha. V barvách vítězů opět bodově vyčníval Pavel Exner (1+4), který letí vzhůru kanadským bodováním soutěže. Bodově se mu nejvíce přiblížili Antonín Fišer (2+1) či Jakub Schuchardt (1+2). Za poražené zařídil oba góly Martin Janata (1+1). Druhý gól po jeho asistenci pak vstřelil Patrik Purket (1+0). Brankář vítězů, Miloslav Aschenbrenner, se stal s pouhými dvěma obdrženými góly gólmanem tohoto kola.

Svou letošní neporazitelnost hájili Gamblers Most v dalším utkání, ve kterém se jim postavila Jablíčka Chomutov. Před Gamblery nebyl jednoduchý úkol, když šli do zápasu s pouhým jedním hráčem na střídání, se sestavou bez řady svých hvězd a navíc s nutností alternovat na pozici gólmana hráčem, který samozřejmě gólmanských kvalit Ondřeje Bíra nedosahuje. K tomu všemu se jim postavila velmi silná a početná sestava chomutovského vyzyvatele a bylo tak otázkou, zda dvojnásobní mistři republiky tuto výzvu zvládnou. Gambleři, vědomi si slabiny ve své svatyni, vsadili vše na útok s prostou taktikou vstřelit více gólů, než jich dokáže vstřelit soupeř. Toto velmi útočné utkání tak nakonec skončilo výhrou Gamblerů 8:6 a ti tak nejen uhájili svou neporazitelnost, ale rovněž již poněkolikáté ukázali, jak dobře mají malý fotbal zvládnutý. Vítěze táhla osvědčená jména David Macko a Vladimír Pátek (oba 2+2), či Petr Vlášek (1+2) a Petr Hlaváček (0+3). Za Jablíčka brali po dvou kanadských bodech Rostislav Šebek (2+0) a Jan Kopta (0+2).

Kolo uzavřel střet týmů Inseminátors FC a GMS Most. Inseminátors se dokázali k utkání sejít pouze se čtyřmi hráči do pole a s ohledem na silnou sestavu GMS tak bylo v podstatě ještě před úvodním hvizdem o bodech rozhodnuto. Zápas však přeci jen neskončil úplným debaklem a to jednak zásluhou statečného výkonu Inseminátors a pak zejména díky gentlemanskému gestu pozdějších vítězů, kteří se soupeři přizpůsobili a rovněž postavili sestavu ve složení pouze 4+1. Vítěze k výhře 13:6 opět táhl letos dominantní Vít Popelka (4+4), který se tak stal střelcem i bodujícím tohoto kola. K němu se připojili především Petr Hrach či ani ne 24 hodin čerstvě ženatý Stanislav Hofmann (oba 2+2). Góly poražených obstarával zejména Dominik Onuščák (3+1) a Miroslav Braum (1+2).

Kanadské bodování soutěže stále válcuje dvojice GMS Most, Vít Popelka (17+27) a Petr Bohata (25+10). Za ně již doskočil letos premiérově v lize působící Pavel Exner (18+11) z Katalánců Most.

Stejná trojice vévodí i nejlepším střelcům soutěže byť v jiném pořadí – Bohata (25 zásahů), Exner (18) a Popelka (17).

Popelka je rovněž jasnou jedničkou mezi nejlepšími ligovými nahrávači (27 asistencí) a to před Davidem Mackem (15) z Gamblers Most a Tomášem Banovičem (14) z Jablíček Chomutov.

Nejlepšími gólmany ligy jsou aktuálně Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most (průměr 2,78 obdrženého gólu na zápas), Ondřej Bíro (3,40) z Gamblers Most a Petr Králík (3,60) z Jablíček Chomutov.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru