Tři desítky absolventů středních škol dostali ocenění: Dobrý list komory
Ocenění maturanti. Foto: OHK Most
Most

Most - Okresní hospodářská komora Most již po šestnácté ocenila odborné znalosti a dovednosti absolventů střeních škol, členů OHK Most Dobrým listem komory.

V letošním roce převzalo toto prestižní komorové ocenění v obřadní síni města Mostu z rukou předsedy OHK Most Rudolfa Junga, viceprezidenta HK ČR Romana Pommera, vedoucího Odboru školství, kultury a sportu Statutárního města Most Tomáše Brzka, 1. místostarostky města Litvínova Eriky Sedláčkové a dalších významných hostů 31 absolventů středních škol na Mostecku.

Letos byl poprvé zvlášť předáván Dobrý list komory tzv. „Uznávaný tovaryš řemesla“, který převzali absolventi, kteří ukončili střední vzdělání výučním listem.

V poměru 11:20 byly dobré listy rozděleny mezi absolventy oborů zakončených maturitní zkouškou a absolventy oborů zakončených výučním listem.

OHK Most spolu se střední školou, která držitele navrhuje, dobrým listem garantuje odborné znalosti a dovednosti oceněných a je připravena tyto absolventy vstupující na trh práce dále doporučit zaměstnavatelům.

2806tovaryšové

Uznávaný tovaryš řemesla. Foto: OHK Most

Generálním partnerem DLK pro tovaryše byla akciová společnost PRODECO. Předávání tohoto prestižního ocenění se zúčastnil generální ředitel a předseda představenstva František Maroušek a vedoucí odboru správy majetku Martin Tykal. Generálním partnerem DLK pro maturitní obory byla společnost s ručením omezeným Bilfinger Industrial Services Czech.

Při této příležitosti byl také oceněn historicky čtvrtým Dobrým listem komory speciál za druhé místo v mezinárodní matematické soutěži Adama Riese žák gymnázia Teplice Daniel Šafránek.

Obě slavnostní akce se konaly pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Nad „tovaryši“ převzal záštitu také prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Tohoto slavnostního aktu se zúčastnila také zástupkyně německé partnerské komory z Chemnitz Michaela Holá a zástupkyně Úřadu práce ČR v Mostě Monika Hnátková. Akce probíhala za účasti zástupců všech škol, jejichž bývalí žáci ocenění získali.

Doprovodný program zajišťovalo Kytarové kvarteto Floriánek žáků Základní umělecké školy F. L. Gassmanna v Mostě. Čtyři skladby zahráli pod vedením pana učitele Bohumila Anděla Veronika Roudová, Adéla Miriničová, Václav Kindl a Jan Švestka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru