Byla zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce mostu do Rudolic. Městu se podařilo na stavbu získat dotaci
Rudolický most. Zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Dlouho očekávaná rekonstrukce mostu do Rudolic byla zahájena. Teď se kácí stromy a dělají další přípravné práce. Stržení mostu se předpokládá v září, na něj pak naváže výstavba nového. Stavební činnost potrvá zhruba rok a vyjde na téměř 74 milionů korun.

Městu se ale podařilo na tuto stavbu získat dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury, takže z městské pokladny vynaloží zhruba 6,7 milionu korun, zbytek uhradí stát.

Bourání a výstavba nového mostu s sebou nesou i nepříjemnosti pro řidiče. Během stavby bude zcela uzavřen provoz pro automobilovou dopravu. Pro pěší bude vybudována lávka. Zavedení objízdné trasy se předpokládá do šesti týdnů. Objízdná trasa, v celkové délce 4,5 km, která bude shodná pro oba směry, bude vyznačena od mostu směrem do Rudolic a dále pak po místní komunikaci Rudolická směrem k mostu Rico, pokračovat bude Hřbitovní ulicí, kde zabočí doprava do Školní ulice, přes náměstí Svobody a do ulice Ke Skále, kde objízdná trasa končí.

V ulici Ke Skále bude doprava řízena přechodným dopravním značení s předností v jízdě protijedoucích vozidel. Osobní doprava může využít jak ulici Ke Skále, tak z části souběžně vedenou komunikaci Na Výšině, kde je vjezd nákladním vozidlům zakázán. Autobusová linka č. 10 městské hromadné dopravy bude vedena obdobně po trase Most, nádraží – Rudolická – Hřbitovní – silnice III/2538 – Školní – Rudolice, náměstí Svobody a zpět.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru