Městská policie hledá do svých řad nové kolegy: Zkusit si přijímačky ke strážníkům můžete i nanečisto
Foto: Městská policie Most
Most

Most - Městská policie Most stále shání do svých řad nové strážníky – muže i ženy. Po kampani „Pracuj pro své město bezpečnější“ nabízí další novinku – „Přijímačky nanečisto – poznej práci strážníka“, kde si mohou uchazeči promluvit o pracovních podmínkách u městské policie a vyzkoušet si například fyzické prověrky.

Zájemci mohou přijít každé první pondělí v měsíci v 9:00 do sídla městské policie v ul. Vl. Majakovského, kde se jich ujmou možná budoucí kolegové. Uchazeči si mohou domluvit i jiný termín na tel. 476 448 724.

Na začátku prohlídky jim strážník vysvětlí, jak probíhá přijímací řízení a promluví si s ředitelem a dalšími strážníky o práci u městské policie. Dozví se informace o podmínkách, které je zapotřebí splňovat, výši platu vypočtenou přímo pro uchazeče podle započitatelné praxe, a dalších benefitech, které městská policie nabízí. „Kromě náborového příspěvku ve výši 20 000 Kč je to například zajímavý zaměstnanecký tarif na mobilní telefony pro 5 telefonních čísel, který může rodině strážníka ušetřit několik tisíc korun měsíčně. Nabízíme také 5 týdnů dovolené, sociální volno, tzv. sick days, stravenky nebo třeba možnost využití posilovny a pravidelný trénink sebeobrany,“ informoval o benefitech, které pro své zaměstnance připravila městská policie, její ředitel Jaroslav Hrvol.

Uchazeči si mohou také například prohlédnout studijní materiály ke strážnickým zkouškám a promluvit si o průběhu měsíčního vstupního školení strážníků, kde načerpají teoretické znalosti. „Ta školení máme kvalitní a školitel dokáže za měsíc strážníky velmi dobře připravit na zkoušky i vstup do terénu. Tam z počátku samozřejmě slouží se zkušenějšími kolegy,“ vysvětluje Jaroslav Hrvol.

Potom si mohou zájemci o práci strážníka vyzkoušet, zda by zvládli fyzické prověrky. Ty se sestávají z pěti disciplín: klik, leh – sed, celomotorický test, běh na 1000 m a plavání. Fyzické prověrky často zájemce o práci strážníka odradí. „Nikdo nemusí mít obavy. Úplně netrénovaný člověk dokáže na fyzické prověrky natrénovat za pár týdnů. Rádi mu i poradíme, jak na to, a připravíme tréninkový plán. Fyzicky zdatní muži i ženy to zvládnou bez problémů napoprvé,“ uvedl Miroslav Pokorný, instruktor výcviku městské policie.

Městská policie plánuje také zvát žáky vyšších ročníků mosteckých středních škol a učilišť, kteří mohou přijít třeba místo hodiny tělocviku. Snaží se tak zacílit i na mladé lidi. Od letošního roku totiž poklesla povinná věková hranice pro strážníky z 21 na 18 let a studenti tak mohou k městské policii zamířit hned po maturitě. „Snažíme se do našich řad přilákat i ženy. Pokud o to bude zájem, chceme ve spolupráci se zaměstnanci připravit program, který jim pomůže sladit pracovní a rodinný život. Ten by měl umožnit například úpravu směn pro rodiče, kteří pečují o malé děti,“ popisuje nové kroky vstřícné zaměstnanecké politiky Městské policie Most ředitel Jaroslav Hrvol.

Informace o náboru naleznete na stránkách městské policie http://www.mesto-most.cz/mp.asp v sekci Kariéra/Nábor strážníků. Zájemci o práci strážníka se mohou hlásit průběžně. Další „Přijímačky nanečisto – poznej práci strážníka“ jsou naplánovány na 6. srpna.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru