Další dům v Chanově je na odpis, Most ho chce nechat zbourat
Strážníci procházejí stále ještě obydlený panelový dům v Chanově. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most – Město Most by rádo nechalo zbourat další nepoužitelný dům v Chanově. Tentokrát má jít o blok 3. I když v něm stále ještě bydlí lidé, je ve velmi špatném stavu.

Radní už pověřili vedoucí odboru investic, aby zajistila projektovou dokumentaci pro demolici. Zároveň má magistrát podat žádost o poskytnutí dotace na likvidaci uvedeného bloku. Stát už Mostu přispěl na demolici dvou panelových domů v Chanově. Aktuálně se za přispění státu bourá také blok 31 ve městě.

Blok 3 v Chanově je poslední z vysokých zničených paneláků. „Nyní je tam obydlených 18 bytů,“ uvádí náměstek primátora Marek Hrvol. Lidem nabídne město pravděpodobně jiné bydlení rovněž v Chanově. Má totiž plán, jak tam levně vybudovat „antivandalské“ byty. Jednalo by se o takzvané kontejnerové bydlení, které „proslavil“ ve Zlínském kraji Jiří Čunek.

Na výstavbu kontejnerových domků v rámci chánovského sídliště budou zahrnuté peníze v rozpočtu na příští rok. Je to zřejmě trend, kterým se bude v problémové lokalitě město ubírat do budoucna.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru