AKTUÁLNĚ: Rozpadající se silniční most pod Hněvínem se zatím opravovat nebude
Nájezd na silniční most pod Hněvínem ve směru od Litvínova. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most ve čtvrtek oznámilo, že se zatím nezačne s rekonstrukcí důležitého silničního mostu na silnici I/27 z Litvínova do Mostu. Ten pod Hněvínem překonává železniční koridor, řeku Bílinu a silnici z Chomutova na Teplice.

"S ohledem na nedořešené problémy se stavebním povolením pro rekonstrukci mostního objektu na silnici I/27 ve směru Litvínov – Most bylo prozatím odloženo zahájení prací a tedy také uzavření komunikací. Konkrétní termín zahájení rekonstrukce a uzavírky v současné době nelze odhadnout," tlumočí město Most vyjádření silničářů k odkládané rekonstrukci.

Most je přitom ve velmi špatném technickém stavu. V jeho konstrukci jsou odhalené ocelové výztuže, silničáři z obav o bezpečnost motoristů nepouštějí dopravu do levého jízdního pruhu. V místě je snížená rychlost. Zábradlí je rozpadlé a děravé.

K uzavření mostu a převedení dopravy do spodního dvoupruhu a uzavření cesty od Chomutova na Teplice mělo přitom dojít už 8. srpna.

Informace o odložení rekonstrukce přichází ve chvíli, kdy v italském Janově, pravděpodobně po zanedbané údržbě, dál vyprošťují těla lidí po tragickém zřícení mostu v Janově. Zemřely tam přes čtyři desítky lidí, kteří se na něm nacházeli ve vozidlech v době jeho pádu do údolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru