Prodej a odkup pozemků umožní vybudování zázemí pro technické služby
Studie. Zdroj: Obec Obrnice
Most

Obrnice - Obrničtí zastupitelé schválili na svém srpnovém jednání prodej pozemků v lokalitě bývalých zahrádek firmě Vellerin, od které obec zároveň odkoupí pozemky v Nádražní ulici.

Prodejní i kupní cena činí 630 tisíc korun. „Jde o oboustranně výhodnou transakci. Na části nabytých pozemků vybudujeme zázemí pro naši příspěvkovou organizaci Technické služby Obrnice, společnost zase hledala vhodné území pro výstavbu technického zázemí pro svůj park nákladních vozů,“ vysvětlil starosta obce Stanislav Zaspal.

Upozornil, že transakce si vyžádala změnu územního plánu obce, veškeré administrativní úkony trvaly tři roky. „Tuto dobu jsme však nepromarnili. Máme zpracovanou projektovou dokumentaci na výstavbu areálu technických služeb. Zjistili jsme také, že ministerstvo průmyslu a obchodu vypsalo program regenerace a podnikatelského využití starých průmyslových zón, takzvaných brownfieldů, jehož parametry našemu záměru revitalizace Nádražní ulice odpovídají. Už jsme proto podali žádost o dotaci,“ upřesnil starosta.

Výstavba zázemí technických služeb si vyžádá 13,612 milionu korun, obec může získat příspěvek od státu ve výši až 85 procent uznatelných nákladů. Z provizorních prostorů v areálu sběrného dvora by se technické služby měly přestěhovat v roce 2020.

„V revitalizaci Nádražní ulice chceme postupně pokračovat. Zdejší stavby jsou totiž zdevastované a staly se vyhledávaným místem bezdomovců a sběračů kovů. Jde však o nákladný projekt, budeme proto hledat další možnosti spolufinancování z dotačních programů,“ doplnil Zaspal.

V Technických službách Obrnice, jež se zaměřují především na úklid, údržbu komunikací a veřejné zeleně či sběr a likvidaci odpadu, nyní pracuje 35 lidí. Šest stálých zaměstnanců doplňuje 26 mužů a žen zařazených do programu veřejně prospěšných prací, další tři nastoupili v rámci programu společensky účelná pracovní místa. Přednost dostávají místní, ve většině dlouhodobě nezaměstnaní.

(fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru