OBRAZEM: Ranní překvapení u škol. Děti dostaly od policistů úkolníčky a dobré rady
Policisté u přechodů první školní den. Foto: Policie ČR
Most

Most - Tak jako každý rok i letos v září budou uniformovaní policisté v rámci republikové preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“ po celý týden připomínat chodcům, jak mají správně přecházet vozovku. Dopravní policisté a policisté obvodních oddělení budou stát na předem vytipovaných přechodech.

V ranních hodinách se policisté zaměří zejména na školní mládež. Akce je zaměřena na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech a jejím cílem je preventivně působit na chodce k osvojení si dodržování pravidel pro bezpečné přecházení vozovek. "Policisté dětem radili, jak správně komunikaci přejít a zdůraznili nutnost rozhlédnutí se před vstupem do silnice. Zároveň neopomněli připomenout i potřebu dostatečné viditelnosti chodců," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Policisté za tímto účelem předávali dětem různé reflexní materiály i tradiční úkolníčky, kde najdou důležité rady. Preventivní akce, která má přispět ke snížení nehod s chodci, potrvá až do pátku.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru