Starý silniční most do Rudolic už jde k zemi, začala jeho demolice
Demolice mostu do Rudolic. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - V Mostě začala demolice mostu přes železniční koridor a řeku Bílinu do Rudolic. Likvidace přemostění, které bylo v havarijním stavu, potrvá až do poloviny října. Bourání bude probíhat většinou během dne, pouze ve dnech 21. – 25. září je naplánováno noční bourání v částech nad kolejemi, aby došlo k minimálnímu narušení železniční dopravy.

Celé staveniště bude během noční demolice intenzivně osvětleno, proto město prosí místní obyvatele o shovívavost.

Během bourání i následné výstavby nového mostu bude zcela uzavřen provoz pro automobilovou dopravu, pěším pak bude sloužit provizorní lávka. Objízdná trasa, v celkové délce 4,5 kilometru, která je shodná pro oba směry, je vyznačena od mostu směrem do Rudolic a dále pak po místní komunikaci Rudolická směrem k mostu Rico, pokračuje Hřbitovní ulicí, kde zabočuje doprava do Školní ulice, přes náměstí Svobody a do ulice Ke Skále, kde objízdná trasa končí.

V ulici Ke Skále je doprava řízena přechodným dopravním značením s předností v jízdě protijedoucích vozidel. Osobní doprava může využít jak ulici Ke Skále, tak z části souběžně vedenou komunikaci Na Výšině, kde je vjezd nákladním vozidlům zakázán. Autobusová linka č. 10 městské hromadné dopravy jede obdobně po trase Most, nádraží – Rudolická – Hřbitovní – silnice III/2538 – Školní – Rudolice, náměstí Svobody a zpět.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru