Nácvik teroristického útoku v Praze: Účastnili se ho i mostečtí studenti
Foto: SŠDVS
Most

Most, Praha - V úterý v dopoledních hodinách proběhlo v Kongressovém centru v Praze cvičení protiteroristické jednotky pod názvem Démon 2018. Tato akce byla jedinečná svým rozsahem v rámci všech cvičení Policie ČR za poslední léta. Mezi téměř dvěma tisíci rukojmích - figurantů se objevilo i sto studentů Střední školy diplomacie a veřejné správy, kterou Policie ČR oslovila s žádostí o pomoc.

 

Registrace všech figurantů probíhala v brzkých ranních hodinách. Po krátké a přínosné instruktáži následovala pauza, kterou ukončily výstřely teroristů. Studenti se museli prokázat fyzickou zdatností a psychickou odolností, během akce byli figuranti odvedeni teroristy do různých částí centra. Rukojmí leželi na zemi, stáli obličejem k zemi, přpadně seděli s rukama za hlavou či vykonávali fyzické tresty, a to až do příchodu zásahové jednotky.

Účastí na této akci studenti nejen sami přispěli ke zdárnému účelu akce, ale uvědomili si náročnost a profesionalitu práce ozbrojených složek. Přesvědčili se o vlastní odolnosti a odnesli si neopakovatelný zážitek.

1209cviceni1

Foto: SŠDVS

Policie při hraném zásahu tak vyzkoušela mimo jiné přelet jednotek čtyřmi vrtulníky Letecké služby, převoz jednotek čtyřmi zásahovými vozidly s plošinou, techniku na poskytnutí přenosu obrazu a mobilní velitelsko-štábní pracoviště.

Do této akce bylo nasazeno přes 400 policistů a to z Útvaru rychlého nasazení, krajských zásahových jednotek, pražské speciální pořádkové jednotky a Letecké služby. Dále jsme spolupracovali s pražským dopravním inspektorátem, pražskou zdravotnickou záchrannou službou, pražskými hasiči, pražskou městskou policií a Dopravním podnikem hl. m. Prahy.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru