Most byl včera nejteplejším místem v republice, teď k nám dorazí zase studený vzduch
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Poslední dny byly na Mostecku teplotně velice pružné. Středeční jitro se mimo jiné prezentovalo ledovými krystalky, ať už na automobilech či střechách domů – rtuť teploměru klesla až k -1 °C, po několikaměsíční pauze se tím pádem odehrál tzv. mrazový den (nejnižší denní teplota je rovna -0,1 °C a méně).

Naopak následnému čtvrtku se povedlo teplotu vzduchu vyhnat až na 25 °C, po dni mrazovém proto následoval den letní (nejvyšší denní teplota je rovna 25,0 °C a více). Prodloužený víkend co se teplot týče takto ohebným nebude, což však nevadí, poněvadž nebude šetřit slunečními paprsky. Navzdory svatováclavské studené frontě. Ještě pro zajímavost – Most byl ve čtvrtek spolu se Žatcem (téže až 25 °C) nejteplejším zákoutím České republiky!

V pátek 28. září tedy do Mostu a spol. zavítá fronta s přídomkem studená. Kdy konkrétně? V odpoledních až večerních hodinách. Ráno, dopoledne a zpočátku i po poledni bude jasno až skoro jasno, před cca 14. hodinou však dojde k přibývání oblačnosti a až do plus minus 22 hodin bude převážně oblačno až zataženo. O kdovíjak silnou frontu nepůjde, opak jest pravdou. Svědčí o tom i to, že srážky budou zcela zanedbatelné anebo rovnou nulové. Těsně před příchodem této nefenomenální studené fronty si mostecké teploměry zaflirtují s hranicí 20 °C.

V sobotu 29. září se ke slovu dostane střed tlakové výše, nicméně s chladnějším vzduchem, který do Mostu a jeho okolí připluje z dálného severozápadu, nic moc nezmůže. Takže mraků poskrovnu, ve skutečnosti by od rána až do večera, resp. od půlnoci do půlnoci mohlo být úplně jasno, avšak nejvyšší odpolední teploty nepřekročí 15 °C, i když ani to s ohledem na datum není nejhorší. Plus to slunečno. Ráno v minimu kolem 5 °C.

V neděli 30. září skončí úvodní třetina meteorologického podzimu. Rozlučka s ní bude příjemná – po celých 24 hodin čekejte jasno, přinejhorším skoro jasno, k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 17 °C a ráno v minimu plus minus 3 °C. Na shledanou, drahé září!

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru