Několik ztracených mužů, žena na balkoně, senioři v rozbitém autě. Těm všem pomáhali mostečtí strážníci
Ilustrační foto
Most

Most - Pomáhat lidem v nouzi je hlavním úkolem strážníků městské policie. Dokládá to celá řada případů z minulých dní, u kterých zasahovali.

Ve večerních hodinách oznámila na linku 156 žena, že v ulici Moskevská nastoupil do autobusu MHD senior, který je dezorientovaný a není pravděpodobně schopen dojít do místa trvalého bydliště. Hlídka městské policie v autobuse zjistila unaveného staršího muže, kterého převezla a následně předala personálu Domova pro seniory.

V dopoledních hodinách oznámil na linku 156 muž, že ho požádala o pomoc žena, která v prvním patře zůstala uvězněná na balkoně, a v bytě zůstal malý syn. Na místo byla vyslána hlídka městské policie, která se za pomocí žebříku dostala na balkon a přes větrací okno v kuchyni do bytu, kde poté otevřela dveře od balkonu. Žena s dítětem byly v pořádku a strážníkům poděkovala za pomoc.

Při kontrolní činnosti v ulici Svatopluka Čecha hlídka městské policie spatřila muže, který byl naboso. Na dotaz, kde má boty odpověděl, že je asi ztratil ve vlaku a neví, kde se vůbec nachází. Strážníci na místo přivolali Zdravotnickou záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hlídka městské policie byla vyslána do ulice Rudolická, kde se na čerpací stanici nacházelo osobní vozidlo, jehož řidiči se pravděpodobně udělalo nevolno. Strážníci na místě nalezli ve vozidle sedícího muže, který měl zavřené oči. Na klepání na okno nereagoval a hlídka poté otevřela dveře od vozidla. Muž strážníkům sdělil, že si nepamatuje, proč na uvedeném místě zastavil a zároveň si stěžoval na bolest hlavy. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba, která muže odvezla do nemocnice. Strážníci provedli uzamčení vozidla a klíče byly předány jeho majiteli.

Na základě telefonického oznámení byla vyslána hlídka městské policie do ulice Bohuslava Martinu, kde v bloku 501 se žena po návratu z nákupu nemohla dostat do bytu. Podle oznamovatele jsou dveře zkřížené. Strážníkům se podařilo vstupní dveře od bytu otevřít a tím umožnili ženě vstup do bytu.

Majitel objektu zjistil, že má rozbité okno a požádal městskou policie o kontrolu budovy, zda se v ní nenachází nějaká cizí osoba. Hlídka městské policie společně s majitelem objektu provedli jeho kontrolu a v budově se nikdo nenacházel. Strážníci majitele poučili o možnosti nahlášení škodní události na Policii ČR.

V Chomutovské ulici se pokoušela starší žena roztlačit vozidlo, ve kterém seděl starší muž. Vozidlo se nepodařilo nastartovat a oba senioři zůstali sedět v autě odstaveném v cyklopruhu v ul. Chomutovská. Nemilé situace seniorů si všiml strážník, který nebyl ve službě a právě projížděl okolo. Požádal operačního pracovníka městské policie, aby na místo vyslal kolegy strážníky, aby seniorům pomohli. Strážníci zjistili, že technickou závadu způsobil špatný kontakt na baterii a závadu odstranili. Vozidlo se podařilo řidiči nastartovat a senioři strážníkům poděkovali za pomoc.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru