Josef Solnař: „Komunál“ nemůže být jen vstupenka do vyšších pater politiky. Volte ty, kteří tu žijí a chtějí život v Mostě skutečně zlepšit
Josef Solnař.
Most

Most - Dobré firmy a prosperující podnikatelé mohou být přínosem pro region. O tom svědčí příklad mostecké firmy, která vznikla před mnoha lety takzvaně na zelené louce. Dnes patří k významným prodejcům v rámci celé republiky, a také k vyhledávaným zaměstnavatelům. Kromě toho podporuje i zajímavé projekty v regionu.

Jedním z majitelů prodejny vozů značek Hyundai a Suzuki Autosalon Most je Josef Solnař. Může vést celkem spokojený život, rozvíjet své profesní možnosti a příležitosti a užívat si rodinu a svého koníčka - myslivost. Ale protože má Most rád, chce přispět k jeho rozvoji. Z tohoto důvodu kandiduje v letošních komunálních volbách. Zeptali jsme se ho, co by v případě úspěchu ODS chtěl realizovat.

Nejdříve bych se ještě ráda vrátila k Dětskému dni, který jste připravili na začátek září. Jak byste jej nyní s časovým odstupem zhodnotil?

Jako první bych chtěl znovu všem, kteří se na akci podíleli přípravou, organizací a podporou, moc poděkovat. Na akci se podílela spousta mosteckých firem, a patří jim za jejich vstřícnost a ochotu něco pro lidi ve městě udělat, velký dík. Měla to být taková menší akce pro děti, ale nakonec účast naprosto předčila naše očekávání. Chtěli jsme zejména dětem zpříjemnit start do nového školního roku a to se myslím povedlo. Bylo vidět, že si to moc užívaly. A už teď víme, že za rok chceme Dětský den znovu uspořádat. Vychytáme nějaké ty mouchy, které jsme letos zaznamenaly, obohatíme program, pozveme víc místních firem. V této tradici pak můžeme pokračovat i v dalších letech.

Na akci jsme Vás zahlédli v triku s logem ODS, jak to?

Rozhodl jsem se aktivně zapojit do politiky a kandidovat v komunálních volbách, které nás již za pár dní čekají. ODS Most byla jedním z pořadatelů a do Dětského dne se zapojili i jejích členové a fyzicky na místě pomohli s různými činnostmi, proto jste nás tam v tričku s logem této strany viděli víc. Spojili jsme příjemné s užitečným, ale kromě rozdávání letáčků, jsme na místě myslím nikoho politikou neobtěžovali.

Proč jste se rozhodl zrovna pro tuto stranu? Někteří lidé jí nevěří kvůli kauzám, které v ní minulosti proběhly

Jsem dlouholetým členem a letos poprvé kandiduji ve volbách. Strana se oprostila od různých lobbistů a kmotrů a to nejen na celostátní úrovni, ale i na té regionální. Máme partu lidí, kteří chtějí pro své město něco udělat a ne jen politikařit.

Víme, že ODS v minulých letech mnoho lidí nevěřilo, ty časy jsou už za námi a my máme lidem co nabídnout. Komunální volby nejsou jen o stranách, ale především o lidech. Pokud má někdo důvěru v určitou stranu nebo hnutí, ať jí dá svůj hlas, ale jinak se lidé mohou rozhodovat podle kandidátů. V různých stranách a hnutích je určitě dost lidí, co to myslí s Mostem dobře. Bydlí tady, znají jeho problémy a jeho potřeby a budou se po volbách soustředit na to, aby bylo město hezčí a zbavilo se toho, co ho trápí.

0310odsmost

Co cítíte jako nejdůležitější v Mostě po volbách učinit?

Myslím, si že to nejdůležitější je zamezit obchodu s chudobou a spekulacím s byty. Lidé měli v Mostě možnost pořídit si díky privatizaci vlastní bydlení. Spousta z nich toho využila a spokojeně si žijí ve svých bytech bez toho, aby jim někdo neúměrně zvyšoval nájem. To je dobré, co je však špatné, je skutečnost, že privatizace nahrála obchodu s chudobou. Nahrála spekulantům, kteří od lidí, jež neměli peníze na odkup bytu, byty za mizerné odstupné vykoupili, aby na tom profitovali. Byty pronajímají za tržní nájemné. A díky legislativě zejména lidem, kteří na úhradu nájemného čerpají sociální dávky. Do kdysi pěkných domů s pěknými byty se nastěhovali lidé, kteří nemají k bytu, domu, a ani k městu žádný vztah. To dnes už vidíme skoro v celém městě. ODS chce zabránit dalším spekulacím s byty, obchodu s chudobou, devastaci domů a odchodu slušných a pracovitých lidí. To je naše hlavní priorita. Chceme mít zase pěkné, čisté a bezproblémové město. Pokud se ODS dostane do vedení města, chce na těchto problémech pracovat a nést politickou odpovědnost!

Není obchod s chudobou a zamezení spekulací s byty spíše populistickým předvolebním tématem?

Pro ODS to rozhodně populistické není. Zcela vážně to hodláme změnit, proto máme pro tuto problematiku vytvořený koncept. Vždyť tady bydlíme, žijeme, podnikáme, máme tu své rodiny, zaměstnance, spolupracovníky, či pacienty. Naše heslo Chceme být na Most hrdí!, které jsme pro komunální volby zvolili, vychází z toho, co cítíme, z toho, co hodláme řešit.

Co byste vzkázal před volbami občanům?

Vážení občané, pokud vám záleží na pozitivním vývoji města Mostu, jděte k volbám. Pouze vy rozhodnete o tom, kterým směrem se město Most vydá v následujících čtyřech letech. Budeme rádi, pokud svou volbou vyjádříte podporu celé kandidátce ODS. Máme připravený kvalitní program, za kterým si stojíme a který budeme realizovat. Máme kvalitní kandidáty, kteří budou pracovat pro město Most a jeho občany. Pokud se rozhodnete křížkovat napříč politickým spektrem, pevně věříme, že i tak vás zaujme co nejvíce kandidátů, kteří jsou na volebním lístku pod hlavičkou ODS.

K urnám jděte, i zrnko písku či vločky může rozjet velkou lavinu! Využijte toho, že máte právo demokraticky volit, před rokem 1989 tomu tak nebylo.

VOLTE Č. 1 - ODS

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru