Unipetrol restartuje chemickou výrobu, nebe může večer zářit
Ozářené nebe z polních hořáků. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Unipetrol po poruše v petrochemické části závodu v Záluží u Litvínova z tohoto pracovního týdne postupně uvádí výrobní zařízení zpět do provozu.

Provoz polypropylenové jednotky a polyetylenových jednotek byl již plně obnoven. Nyní se do plného výkonu připravuje etylenová jednotka.

"Najíždění jednotky bude standardně doprovázeno řízeným spalováním přebytečných plynů na polních hořácích, nyní již však bez výrazného kouřového efektu. Ještě jednou se obyvatelům za efekty doprovázející flérování omlouváme," uvedl Pavel Kaidl, vedoucí odboru externí komunikace.

V Unipetrolu došlo ve středu k výpadku dodávky vzduchu a k odstavení petrochemické části a současně probíhalo ve zvýšené intenzitě spalování přebytečných plynů na bezpečnostních hořácích. Z počátku tohoto spalování docházelo k většímu dýmu, který z faklí stoupal k nebi.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru