Rekonstrukce Loveckého zámečku začne možná už v létě
Lovecký zámeček vloni poničil rozsáhlý požár. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Dubí – V pondělí 11. března podal Jiří Novák žádost na stavební úřad o vydání závazného stanoviska ve věci rekonstrukce Loveckého zámečku Dvojhradí ve Mstišovské oboře v Dubí. Dokončený projekt už má syn majitelky v ruce. „Počítám, že tak měsíc potrvá, než se k tomu závazně vyjádří památkáři, hasiči a další subjekty. Potom budeme čekat na vydání stavebního povolení.“ Novák předpokládá, že celé povolovací kolečko potrvá zhruba tři měsíce. Po vydání povolení, pokud vše dobře dopadne, by mohly někdy začátkem léta práce na rekonstrukci začít.

Oproti původní podobě zámečku se v projektu počítá s přístavbou kuchyně. Ta vyvolala u některých lidí po zveřejnění projektu na sociálních sítích dohady. „Přístavba kuchyně je bohužel nutná,“ vysvětluje Novák. „Z čelní strany, tedy z té od příchodu, ji ale nebude vidět. Navazuje na objekt přirozeným přechodem a bude stát za ním. Všechny úpravy byly konzultovány s památkáři,“ zdůrazňuje syn majitelky.

Co se týče technických dispozic, od původní podoby, kromě zmíněné přístavby, se zrekonstruovaný objekt lišit nebude. Barva zámečku získá po rekonstrukci cihlově tmavou barvu, kterou zpestří bílé prvky. Střecha bude vzhledem ke sklonu plechová se štípaným šindelem a na její špičce se objeví korouhvička. Na rekonstrukci padne cca 4,5 miliónu korun. „Pevně doufáme, že se nám po opravách podaří co nejdříve obnovit kuchyň a především výrobu pizzy,“ uzavřel Novák.

1103oboravizual

Historická pohlednice zachycující původní podobu stavby a dokončený projekt nové podoby zámečku.

Lovecký zámeček Dvojhradí je národní kulturní památkou. Byl postavený kolem roku 1700 hrabětem Cláry Aldringenem. Dlouhá léta sloužil jako restaurace a byl vítaným místem odpočinku a občerstvení při návštěvách Mstišovské obory. 26. září 2018 začal zámeček v ranních hodinách hořet. Oheň se bohužel velmi rychle rozšířil a zničil 90% stavby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru