Nad garážemi se rozpadá skála. Kameny padají na stavby pod ní
Ze skály nad garážemi padají kameny. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Padající kamení z drolící se skály ohrožuje garáže ve Skalní ulici v Litvínově. Ukázalo se, že celý svah potřebuje sanaci.

Motoristy, přijíždějící ke garážím, sice na aktuální stav upozorňuje cedulka, ta samotná ale nic nevyřeší. Zapotřebí proto bude svah sanovat. O uvolnění peněz budou rozhodovat zastupitelé. Radní jim doporučují, aby z fondu rezerv uvolnili dva a půl milionu korun.

"Na základě upozornění občanů a místního šetření byl zjištěn sesuv svahu za areálem garáži v ulici Skalní v Litvínově. Dochází k uvolňování úlomků ze skály. Dle sdělení odborné společnosti se jedná téměř o havarijní stav," uvedlo město Litvínov v tiskové zprávě po jednání radních.

Odhad prostředků potřebných na zpracování geotechnického průzkumu a následnou sanaci svahu je dva a půl milionu korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru