OBRAZEM: Premiér Babiš v Litvínově. Prošel si Janov a mluvil o dostavbě zimního stadionu
Andrej Babiš prochází sídlištěm Janov. Foto: vlada.cz
Litvínov

Litvínov - Premiér Andrej Babiš navštívil ve čtvrtek 30. ledna 2020 Litvínov. S vedením města jednal o podpoře tamních investičních projektů, se zástupci základních a středních škol hovořil o financování škol. Navštívil také sociálně vyloučenou lokalitu Janov a s vedením klubu HC Litvínov mluvil o investici do hokejového stadionu. Předsedu vlády na cestě doprovodila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr školství Robert Plaga.

Delegace předsedy vlády zahájila návštěvu Litvínova na zimním stadionu Ivana Hlinky. S vedením klubu HC Verva Litvínov řešil Andrej Babiš především investice do hokejového stadionu. Klub vyčíslil výši investice na 516 milionů korun. „V rámci dostavby se plánuje výstavba nové tribuny s velkým hokejovým zázemím a internátem pro mladé hokejisty. Začátek výstavby plánují v příštím roce. Probírali jsme možnosti, že by se stát podílel na investici do dostavby. Musí se ale zapojit město, kraj a majitel klubu,“ uvedl premiér po setkání s vedením klubu.

Dalším bodem návštěvy bylo setkání s vedením města Litvínov. Hlavním tématem byla státní podpora projektů, určených k rozkvětu města. Ve městě bylo dosud z Integrovaného regionálního operačního systému podpořeno 18 projektů v celkové výši 358 milionů korun. „Paní starostka Kamila Bláhová má vlastní mini investiční plán, zásobník projektů, které mají přispět k rozvoji města. Hlavní investice jsou: nový plavecký stadion za 270 mil. Kč či výstavba mostu za 116 mil,“ okomentoval Andrej Babiš jednání.

Foto

Andrej Babiš spolu s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou následně navštívil sídliště ve vyloučené lokalitě Janov. Během toho si prohlédl též nízkoprahové komunitní centrum pro děti Jaklík. „Jsem v této lokalitě již potřetí. Tato problematika je velmi složitá. Určitě se na ni chceme soustředit. Musíme najít řešení, jak donutit vlastníky, aby si v rámci Společenství vlastníků jednotek plnili povinnosti. Musíme s tím pohnout i legislativně. Trvá to příliš dlouho a nejsem s tím spokojený,“ řekl předseda vlády.

Poslední zastávkou předsedy vlády byl Zámek Valdštejnů, kde se členové vlády setkali se zástupci základních a středních škol. Diskutovalo se o problematice inkluze, financování škol, nedostatku učitelů, agresivitě žáků a ochraně učitelů či administrativním zatížení ředitelů jednotlivých škol.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru