Litvínov zajistí nákup osamělým lidem, školky zůstávají otevřené
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Litvínov

Litvínov - V pondělí odpoledne opět zasedal Krizový štáb ORP Litvínov. Rozhodl, že nadále zůstávají otevřené mateřské školy na území města Litvínova. „Jako obec s rozšířenou působností na žádost Ústeckého kraje navíc poskytneme od středy 18. března místa v mateřské škole Ladova pro děti ve věku 3 až 6 let a místa v družině spadající pod ZŠ v Podkrušnohorské ulici, tedy jazykovky, pro děti ve věku 6 až 10 let. Půjde o děti rodičů, kteří jsou zaměstnaní v bezpečnostních sborech, u obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb (i lékáren), nebo jde o příslušníky ozbrojených sil.

Tato služba je dostupná nejen pro Litvínovany, ale právě i pro obyvatele okolních obcí, které pod ORP Litvínov spadají, a které mateřské školy uzavřely,“ uvedla Veronika Knoblochová, vedoucí odboru sociálních věcí a školství. Tito rodiče mají kontaktovat ředitelku školy na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Město také začne poskytovat po dobu zákazu volného pohybu usnesením Vlády ČR č. 215 bezplatně službu seniorům, kdy jim asistenti prevence kriminality společně s pracovníky sociálního odboru zajistí nákup. „Služba je určená pro osamělé seniory a osoby zdravotně postižené bez možnosti zajištění nákupu ze strany příbuzných. Telefonní číslo určené pro přijímání žádostí o nákup je 778 527 295. Žádosti budou přijímány každý pracovní den od 8 do 11 hodin,“ podotkla Veronika Knoblochová. Uvedla také, že předsedové klubu důchodců poskytli sociálnímu odboru seznam vytipovaných seniorů, kteří jsou dle jejich informací bez příbuzných a jsou osamělí.

Po dobu omezeného vycházení budou také uzavřeny veřejné záchodky. „Využívali je hlavně prodejci z tržiště. To je nyní uzavřené a i lidé se mají pohybovat venku jen pro nezbytné záležitosti. Je pro nás důležité zbytečně tedy nevystavovat naše pracovníky nebezpečí,“ uvedla jednatelka Technických služeb města Litvínova Marcela Pašková.

{article 152992}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Maximální možnou ochranu zaměstnancům poskytne i Městský úřad Litvínov. „Jako obec s rozšířenou působností neuzavřeme úřad veřejnosti. Omezíme však úřední hodiny. Úředníci pro vyřízení neodkladných záležitostí budou veřejnosti k dispozici v pondělí a středu od 14 do 17 hodin, a to po předchozím objednání. Prosím o zvážení, zda jsou jejich záležitosti opravdu neodkladné,“ nabádá občany tajemnice úřadu Eva Hojdarová.

Po celém Česku je od pondělí omezen pohyb lidí na veřejnosti. Povolen je co nejkratší přesun mezi domovem a zaměstnáním, případně za nezbytným nákupem. Lidem je doporučen udržovat odstup mezi sebou minimálně dva metry. Od úterý se nesmí do autobusů a tramvají Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova nastupovat bez zakrytého nosu a úst. Nemusí se jednat přímo o roušku. Stačí využít šátek či jiné krytí obličeje.

Uzavřeny pro veřejnost jsou městská knihovna, kulturní centrum Citadela, sportovní hala, zimní stadion, plavecký bazén, nízkoprahové centrum Jaklík, městský útulek, základní školy včetně jejich sportovišť, základní umělecká škola.
Dle sdělení ředitelky Krajské hygienické stanice bylo na území ORP Litvínov do pondělí testováno na přítomnost koronaviru 20 lidí. U nikoho nebyla prokázána nákaza.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru