Litvínovem se šíří nepravdy a poplašné zprávy. Pozor, může to být trestné!
Martin Klika, 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje. Foto: archiv M. K.
Litvínov

Litvínov – Litvínovem kolují nepotvrzené informace, kdo by mohl být nakažený novým koronavirem. Vznikla dokonce zvuková nahrávka, která se šíří prostřednictvím sociální sítě a messengeru. Buďte ale opatrní, co kde sdílíte. Můžete velmi ublížit.

„Dohodli jsme se, že podáme trestní oznámení,“ uvedl v pátek večer pro náš deník Martin Klika, litvínovský zastupitel a 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje, jehož rodiny a některých mladých litvínovských hokejistů se kolující zprávy rovněž dotýkají. Policisté se budou případem zabývat jako šířením poplašné zprávy.

Některé zvěsti se dotýkají Martina Kliky osobně. „Už i ke mně se totiž doneslo, že já mám být první infikovaný v Litvínově a další podobné nesmysly. Rád bych proto vše uvedl na pravou míru. Hned jak jsem zjistil, že jsem mohl být v kontaktu s osobou, u níž se koronavir potvrdil, zavřel jsem se preventivně do karantény. Pouze včera jsem ji na chvilku přerušil, abych se mohl nechat otestovat. Na odběrné místo jsem jel samozřejmě sám s rouškou a nikde jinde jsem se nezdržoval. Na výsledky svého testu stále čekám,“ uvádí politik.

Mluvčí litvínovské radnice serveru e-mostecko.cz potvrdila, že jediný nyní prokázaný případ nákazy v Litvínově je pracovník, který jezdil za výdělkem do Německa. Nyní má mírné příznaky nemoci.

Policisté se v Ústeckém kraji již zabývali šířením poplašné zprávy v souvislosti s nemocí Covid-19. To když někdo začal rozhlašovat, že je v karanténě Proboštov. Buďte opatrní na to, ze kterých zdrojů šíříte informace. Nepravdivá zpráva může napáchat značné škody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru