Litvínov: Školky zatím fungují v omezeném režimu, město se připravuje na distribuci roušek
Město Litvínov. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Pracovní skupina Krizového štábu města Litvínova řešila kromě záchytu prvního případu onemocnění Covid-19 v Litvínově další postupy preventivních řešení kvůli nouzovému stavu.

Omezený chod mateřských škol ponechává město v režimu jako doposud, v provozu jsou tedy mateřinky v ulici Ladova, v ulici Tylova a v Janově ve Školské ulici se zvýšenými hygienickými opatřeními. Situace v nich je neustále monitorována a vyhodnocována.

Městský úřad také objednal šest ozonových generátorů pro desinfekci prostor, kde dochází ke kontaktu s veřejností, byly rozvezeny první roušky zajištěné Ústeckým krajem na obecní úřad do obcí spadajících do ORP Litvínov.



Řeší se i provoz veřejného rozhlasu, kdy technik pracuje na zprovoznění hlásičů v různých částech města, v nichž rozhlasové hlásiče nefungují správně.

Podle velitele Městské policie Litvínov se lidé v Litvínově chovají víceméně spořádaně, situace se uklidnila a před obchody se už nyní netvoří fronty. Strážníci rozvezli roušky bezdomovcům. Úřad také připravuje systém distribuce roušek mezi občany Litvínova v případě jejich distribuce ze strany státních orgánů.

Od dnešního dne, tedy od 20. března, je změněna doba, kdy do obchodů s potravinami a drogerií smí pouze senioři ve věku nad 65 let a zdravotně postižení. Čas je pro ně vládním nařízením nově určen mezi 7. a 9. hodinou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru