VIDEO: Unipetrol dodržuje hygienická opatření během zarážky. Dělníky testuje na Covid-19
Pro maximální úroveň hygieny jsou po celém areálu rozmístěny dezinfekční tekutiny.​ Foto: Unipetrol RPA
Litvínov

Litvínov - Unipetrol pokračuje v průběžné realizaci přijatých bezpečnostních, hygienických a protiepidemických opatřeních.

Jedním z nich je i preventivní testování všech zahraničních pracovníků, kteří se účastní zarážky v chemickém závodě Záluží u Litvínova, na přítomnost koronaviru způsobujícího onemocnění COVID-19. Veškeré náklady s testováním jsou hrazeny Unipetrolem.

Dle seznamu opatření, na jehož sestavení a přijetí se podíleli zástupci krizového štábu Unipetrolu, měst Litvínov a Most, Ústeckého kraje, Krajské hygienické stanice, Městské Policie a Policie České republiky, dochází v těchto dnech k následujícímu testování:

1. Testování zhruba padesáti pracovníků z rizikových zemí (s vysokým počtem výskytu nemoci COVID-19) se průběžně uskutečňuje ihned po jejich postupném příjezdu do České republiky. Testování je prováděno ve specializovaném odběrném místě Nemocnice Most. Jedná se o test PCR na průkaz nukleové kyseliny formou odběru ze stěru sliznice. K dnešnímu dni bylo otestováno 34 zahraničních pracovníků – všichni s negativním výsledkem. Do obdržení výsledků testování tito pracovníci nesmí opustit ubytovací zařízení ani chodit do práce.

2. Testování ostatních zhruba 500 zahraničních pracovníků externích společností je prováděno v průběhu jejich čtrnáctidenní karantény. První vlna testování, zhruba 150 pracovníků, se uskuteční tuto sobotu 18. dubna. Testování bude prováděno po skupinách a je zajišťováno ve spolupráci s Krajskou zdravotní, a.s., Krajskou hygienickou stanicí v Ústí nad Labem a Armádou České republiky. Jedná se o test PCR na průkaz nukleové kyseliny formou odběru ze stěru sliznice.

3. Po skončení čtrnáctidenní karantény bude u všech zhruba 550 pracovníků externích společností provedeno další plošné testování, tentokrát ve spolupráci se smluvním partnerem, společností Medica Sever.

I nadále je všem pracovníkům při vstupu do areálu měřena teplotu. V případě podezření na nákazu budou dotyčné osoby izolovány a budou aktivována všechna hygienická a bezpečnostní opatření, která jsou pro tuto situaci připravena.

Pokračují také denní kontroly dodržování všech opatření uvnitř chemického areálu i u ubytovacích zařízení pracovníků externích společností. Dnes byl také uskutečněn pravidelný týdenní kontrolní audit všech opatření zástupci Státního zdravotního ústavu.

video

https://www.youtube.com/watch?v=TMT0DnVV-VE

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru