OBRAZEM: Víte, kde si vaše děti hrají? Staré vodovodní jímky v lese u Koldomu lákají, mohou být nebezpečné!
Staré vodovodní jímky v lese. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov – Obrátila se na nás čtenářka s upozorněním, že v lese nad Koldomem jsou staré, nezakryté vodovodní jímky, navíc se toto místo stalo oblíbeným místem k hraní dětí, bydlících v blízkém okolí. Les nad litvínovským koupalištěm je oblíbeným místem na procházky, chodí sem rodiny z okolí, psi se zde rádi také volně proběhnou. Nicméně, v době karantény jsou některé děti bez dozoru, nákaza virem jim prý tolik nehrozí, zato však pád do nezajištěné jímky určitě!

A důvod, proč i menší děti za svými hrami „zabloudí" až sem? Rodiny žijící na Koldomu jsou nyní v nevýhodě, nemůžou totiž využívat dětské hřiště, které mají za domem. To totiž prochází rozsáhlou rekonstrukcí a je zde zákaz vstupu. Někteří na cedulky upozorňující na zákaz vstupu nedbají a s dětmi tam přeci jen zajdou, ale větší děti si našly jinou zábavu, a to právě v přilehlém lese. Staré a mechem zarostlé vodovodní jímky nabízejí zajisté možnost k dobrodružným hrám, ale hrozí zde také, bohužel, nebezpečí pádu, které nemusí skončit "jen" úrazem.

Je tedy důležité, aby rodiče, a to nejen v době karantény, věděli, kde jejich ratolesti tráví svůj volný čas. Jak upozorňují psychologové, volný režim vede k nudě a je nutné se dětem více věnovat.

Vodovodní jímky na starých vodovodech dříve sloužily pro obce pod Krušnými horami. Jímek je několik v celém údolí, až nahoru do hor. Dnes už je většina mimo provoz.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru