Litvínov je blíž ke stavbě nového mostu. Bude užší než tento a vznikne pod ním parkoviště pro 39 aut
Silniční most přes Mezibořskou ulici. Musí zmizet, nahradí ho nový. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Radní města Litvínova doporučují zastupitelstvu města schválit zadávací dokumentaci veřejné zakázky na výběr zhotovitele stavby "Most přes ulici Mezibořská v Litvínově" zadávanou otevřeným řízením v podlimitním režimu. Město Litvínov získalo na tuto akci dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 75 % uznatelných nákladů. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 90,5 mil. Kč bez DPH.

Vítězná firma musí zajistit demolici stávajícího mostu a výstavbu nového mostního objektu přes ulici Mezibořská v Litvínově. Nová mostní konstrukce, která bude oproti té současné užší, vychází z požadavků architektonické studie vzešlé z architektonické soutěže o návrh na řešení mostu přes ulici Mezibořská v Litvínově, která proběhla v roce 2016.

V rámci stavebních úprav zpevněných ploch pod mostem bude realizováno 39 parkovacích stání, z toho 2 parkovací místa pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

Součástí stavebních prací je také nové veřejné osvětlení na mostě i pod mostem a vegetační úpravy nezpevněných ploch. Předpokládaný termín zahájení realizace stavby je letošní říjen, dokončení stavebních prací a uvedení do provozu by mělo být max. do června 2022.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru