Nový most přes Mezibořskou má svého stavitele, starý se začne demolovat v říjnu
Most přes Mezibořskou ulici. Bude se demolovat, vznikne nový. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Radní města Litvínova doporučují zastupitelům rozhodnout o výběru nejvýhodnější nabídky na stavbu mostu přes ulici Mezibořská v Litvínově. Tu podal dodavatel z Brna, a to OHL ŽS, a.s. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 90,5 milionu korun bez DPH.

Nabídky dodavatelů byly hodnoceny podle kritéria ekonomické výhodnosti nabídky na základě nejnižší nabídkové ceny v korunách bez DPH. "Město obdrželo nabídky pěti účastníků. Ekonomicky nejvýhodnější nabídku podala již zmíněná brněnská firma OHL ŽS, a.s., s nabídkovou cenou o necelé 4 miliony vyšší, než jaký byl předpoklad," uvedla mluvčí radnice Jitka Pavlíková.

Předpokládaný termín zahájení realizace stavby je v říjnu, dokončení stavebních prací a uvedení do provozu by mělo být max. do 30. června 2022. Lhůta plnění je dle smlouvy o dílo 21 měsíců vč. doby pro přípravu stavby. Po dobu demolice a výstavby nového mostu bude doprava převedena na navržené objízdné trasy vedoucí po okolní síti místních komunikací, pohyb chodců bude možný obchůznými trasami.

Po celou dobu realizace stavby musí zhotovitel zajistit přístup k Podkrušnohorské nemocnici a LDN z Nerudovy ulice. Všechny objekty, které jsou přístupné ve stávajícím stavu, musí být přístupné i během stavby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru