AKTUÁLNĚ: Okamžitý zákaz rybolovu u Horního Jiřetína! V nádrži Farského došlo k rozsáhlému úhyn ryb
Uhynulo značné množství ryb. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínovsko - K rozsáhlému úhynu rybí populace došlo v nádrži Farského u Horního Jiřetína na Litvínovsku. V pondělí odpoledne tam dokonce zasahovali hasiči. Rybáři tam s okamžitou platností dočasně zakázali rybolov.

"S okamžitou platností oznamujeme dočasný zákaz rybolovu na mimopstruhovém rybářském revíru 441 005 – Bílina 6, podrevír č. 9 II, nádrž Farského (9,2 ha) v k. ú. Dolní Jiřetín, z důvodu havarijní kvality vody způsobující hromadný úhyn ryb," oznámil Český rybářský svaz - Severočeský územní svaz.

Podle rybářů došlo pravděpodobně k propadu dna do bývalé podzemní šachty po těžbě uhlí. "Hladina je pokleslá o několik centimetrů, voda je zakalená do šedé až bílé barvy a je silně citít po spáleném uhlí a síře. Byl proveden odběr vzorků. MO Most aktuálně usilovně pracuje na záchraně části ryb a likvidaci padlých kusů. Dočasný zákaz lovu ryb platí do odvolání. Na místě označeno cedulemi," dodali rybáři v úterý večer v aktuálním prohlášení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru